Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Yoga opleidingen

23 beoordelingen

Ambieer jij een baan als erkend yoga docent? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor één van onze yoga opleidingen, zoals de RYT 200 of de RYT 300.

Waarom kiezen voor een yoga opleiding van Sport & People?

Om te beginnen wordt je persoonlijk begeleid door ervaren docenten die je van begin tot eind ondersteunen in het proces. Je volgt de opleiding gemakkelijk online en bepaalt je eigen tempo. Na het afronden van de yoga docent opleiding ontvang je een erkend diploma waarna jij jezelf mag inschrijven als Registered Yoga Teacher. Met deze kwalificatie mag jij overal ter wereld als yoga instructeur aan de slag. Ten slotte is het slagingspercentage van deze opleidingen erg hoog. Een bevestiging van de kwaliteit van de opleiding.

Verschil tussen de RYT 200 en RYT 300

De RYT 200 yoga opleiding is bedoeld om een stevige basis te leggen in yoga praktijken en lesgeven als yogaleraar, terwijl de RYT 300 zich richt op het verfijnen en verdiepen van bestaande vaardigheden. RYT 300 biedt een geavanceerd curriculum met complexere houdingen, diepgaande studie van yogafilosofie en een focus op individuele ontwikkeling als yogadocent. 

Inhoud van de yoga opleidingen

RYT 200


 • Opleidingsduur van 200 uur (geen vooropleiding vereist)
 • Meditatie
 • Yoga filosofien en geschienenis
 • Pranayama
 • Mantra's, mudra's, dharma en kriya's
 • Yoga Nidra
 • Herstellende yoga
 • Anatomie en fysiologie

Bekijk de opleiding


RYT 300


 • Opleidingsduur van 300 uur (afronding RYT 200 vereist)
 • Mindfulness
 • Vaardigheidsontwikkeling
 • Vinyasa masterclass
 • Masterclass: Yin, Nidra, Restorative yoga etc. 
 • Zelfreflectie
 • Praktische oefeningen
 • Begeleide praktijkervaring

Bekijk de opleiding

Wat betekent RYT?

RYT staat voor "Registered Yoga Teacher" en wordt toegekend door de Yoga Alliance, een internationaal erkende organisatie voor yogadocenten. Het certificaat duidt op het voltooien van een gestandaardiseerd en erkend opleidingsprogramma voor yogadocenten. Het vertegenwoordigt een bepaald niveau van professionaliteit en bekwaamheid in het lesgeven van yoga. RYT-certificeringen komen in verschillende niveaus, zoals RYT 200 en RYT 300, waarbij het nummer aangeeft hoeveel uren dat de docent heeft besteed aan het voltooien van de opleiding.

Wat houdt Vinyasa in?

Vinyasa is een dynamische vorm van yoga die zich richt op het synchroniseren van ademhaling met beweging om een soepele en vloeiende reeks houdingen te creëren. Het woord "Vinyasa" komt uit het Sanskriet en betekent "het plaatsen op een specifieke manier". In de Vinyasa yoga opleiding, worden houdingen op een gecontroleerde manier aan elkaar geregen, waarbij de beweging wordt geleid door de ademhaling. Dit helpt bij het opbouwen van kracht, flexibiliteit en concentratie, terwijl het ook een meditatieve ervaring biedt.

Hoe werken de online modules?

In elke virtuele sessie begin je met een yogales video of mindfulness-meditatie oefening. Dit doe je met één van onze geweldig inspirerende instructeurs, die jouw yoga kennis, houdingen en bewegingen zal helpen verbeteren. Onze online lessen zijn een geweldige manier om de status te bepalen voor een spannende sessie van vooruit leren en op eigen tempo. Volg je de advanced opleiding, oftewel de RYT 300, dan krijg je ook gratis toegang tot een restorative yoga workshop, yin yoga workshop en inversions workshop.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de yoga opleiding?

Je kunt je aanmelden op onze inschrijfpagina. Hier vul je een formulier in met je persoonlijke gegevens en de keuze voor je opleiding/pakket. Na inschrijving ontvang je een bevestiging op de mail en wordt er contact met je opgenomen over de vervolgstappen. 

Wanneer beginnen de opleidingen?

Onze yoga opleiding wordt online gegeven waardoor jij kunt starten wanneer je wilt! Heb je tijdens de studie even wat minder tijd? Geen probleem, je leert in je eigen tempo!

Zijn de opleidingen in meerdere talen te volgen?

Nee, de yoga opleidingen worden enkel in het Engels gegeven. Ook de opdrachten en toetsing worden afgenomen in het Engels.

Zijn de opleidingen en cursussen erkend en is dat belangrijk? 

Ja! Sport&People is een wereldwijd erkend opleidingsinstituut, dit is uniek in Nederland! Diverse opleidingen zijn erkend door NL ActiefEREPS,   NASMYoga Alliance en ACE. Per opleiding wordt aangegeven of deze erkend is en door welk instituut. Wist je dat het volgen van een erkende opleiding jouw baankansen en carrièremogelijkheden flink verhogen?

Ik kan bepaalde lesdagen niet. Kan ik dit inhalen? 

Het is mogelijk om lessen in te halen. Gelieve contact op te nemen met planning@sport-people.nl. Ook voor het verplaatsen van de opleiding of cursus door omstandigheden moet je contact opnemen met de planningsectie van Sport&People. 

Kan ik de yoga opleidingen volgen met een blessure?

Ja! Het is mogelijk om de opleiding te volgen en af te ronden met een blessure. De lesdagen bestaan uit theorie en praktijk, maar met een blessure kun je aangepast deelnemen aan de praktijkonderdelen. Ook het examen kun je doen met een blessure. Er wordt dan door de examinator in het beoordelen rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie. 

Start jouw carrière als yogadocent vandaag nog!

Klaar om te starten? Schrijf je dan eenvoudig in via onderstaand inschrijfformulier. Heb je voordat je wilt beginnen nog wat onbeantwoorde vragen over de yoga opleiding? Neem dan gerust contact op via planning@sport-people.nl of bel naar 0853032812. Je kunt ons ook een appje sturen op het volgende nummer: 31085-3032812. We helpen je graag verder!

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Inschrijven
Alle fitness opleidingen

Wellicht ook interessant?

 • Yoga Alliance Teacher 200H

  Yoga Alliance Teacher 200H

  Wil je graag erkend yoga docent worden? Dan is deze erkende 200 uur durende online yoga opleiding echt iets voor jou. Meld je aan via het inschrijfformulier en start direct met de opleiding!

 • Yoga Alliance Teacher 300H

  Yoga Alliance Teacher 300H

  Wil je graag advanced yoga docent worden? Dan is deze erkende 300 uur durende online yoga opleiding echt iets voor jou. Meld je aan via het inschrijfformulier en start direct met de opleiding!

Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons