Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Sport & People Blog

 • Trainingsschema maken? Een complete gids

  23 May 2024

  In dit artikel bespreken we de belangrijkste componenten van een effectief trainingsschema en hoe je er zelf een kunt maken.

  Lees meer
 • Performance training: Wat is en doet een trainer?

  01 May 2024

  Bij Sport & People staat de expertise van een performance trainer centraal in het helpen van atleten om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. Of je nu een aspirant-sporter of een doorgewinterde professional bent. Laten we deze boeiende rol verder verkennen in deze blog.

  Lees meer
 • Wat is de beste personal trainer opleiding?

  14 Dec 2023
  Lees meer
 • Hoe krijg je meer en sneller spiergroei?

  21 Aug 2023

  Een eeuwenoud debat binnen de sportschoolgemeenschap betreft de vraag wat nu eigenlijk beter is voor spiergroei: meer herhalingen of een hoger gewicht? Met fanatieke gewichtheffers die stellig de voordelen van elk van deze benaderingen pleiten, is het begrijpelijk dat deze vraag je in verwarring kan brengen. Lees hieronder verder.

  Lees meer
 • Bouw sterke klantrelaties in de fitnessclub

  19 Jun 2023

  Het opbouwen van sterke klantrelaties in een fitnessclub is essentieel. Maar hoe bouw je een sterke klantrelatie op? Lees hier verder.

  Lees meer
 • Hoe word je leefstijlcoach?

  21 Apr 2023

  Leefstijlcoach worden? In deze blog lees je alles wat je moet weten over wat een leefstijlcoach doet, hoe je een leefstijlcoach kan worden en wat je uiteindelijk kunt verdienen als coach.

  Lees meer
 • Hoe kan ik een yogadocent worden?

  03 Aug 2021

  Overweeg jij om yogadocent te worden? Ontdek in deze blog wat je moet doen om een yoga instructeur te worden. Hierbij wordt ingegaan op de opleidingen om yoga docent te worden, de duur van de opleiding, de kosten van een opleidingen en wat je kan verdienen als yoga docent.

  Lees meer
 • Personal trainer worden zonder diploma, kan dat?

  28 Apr 2021

  Van je passie je beroep maken en personal trainer worden? Wat heb je daarvoor nodig? Is het mogelijk om personal trainer te worden zonder diploma? En wat zijn daar de voor- en nadelen van? Je leest het hier!

  Lees meer
 • Wat verdient een personal trainer?

  21 Apr 2021

  Overweeg je om personal trainer te worden en ben je nieuwsgierig naar het salaris? Ontdek in deze blog hoeveel een personal trainer gemiddeld verdient. Hierbij gaan we in op het salaris in loondienst en de verdiensten als ZZP'er.

  Lees meer
 • Hoe word je personal trainer?

  01 Apr 2021

  Personal trainer zijn is populair. De vraag naar personal trainers is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Een abonnement van de sportschool is niet genoeg, als personal trainer kan je het verschil maken door mensen te helpen hun doelen te behalen. Als jij het leuk vindt om mensen te helpen en bezig te zijn met sporten is de baan personal trainer misschien wel iets voor jou. Zoek je een nieuwe baan en wil je personal trainer worden? Lees dan verder.

  Lees meer
 • (Corona) complicatie preventie programma!

  06 May 2020

  Afgelopen week publiceerde de hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir hun zorgen over het huidige gebrek aan aandacht voor persoonlijke primaire preventie en opbouwen van persoonlijke weerstand, bij de aanpak van de regering. De angst, langdurige stress, gebrek aan beweging en ongezonder eten kunnen volgens Grandjean en Ozderim leiden tot een toename van complicaties. De strijd tegen corona moet nu niet alleen ingezet worden op omgevingsmaatregelen maar veel meer op persoonlijke leefstijl en preventie maatregelen.

  Lees meer
 • PT Studio versus Boutique studio

  06 Jan 2020

  Steeds vaker hoor je de term een boutique studio voorbij komen naast PT studio. Maar wat is een boutique studio en wat is het verschil met een PT studio. Het aantal vierkante meters is vaak hetzelfde net zoals de specialisatie van trainers. Waar zit dan wel het verschil?

  Lees meer
 • De consument zet zichzelf meer dan ooit centraal

  05 Nov 2019

  De consument kan anno 2019 overal en op elk willekeurig moment sporten. De keuze is reuze, alle keuze mogelijkheden samen vormen een ecosysteem. De consument kan anno 2019 overal en op elk willekeurig moment sporten. De keuze is reuze: de klant kan niet alleen kiezen om te sporten bij de lokale fitnessclub of lowbudgetclub, er is nog veel meer keuze. Denk hierbij aan online gyms, fitness apps die een workout aanbieden en gezondheid positief proberen te beïnvloeden, er kan deelgenomen worden aan mud- en obstacle runs, hartslag wordt gemeten door wearables en losse groepslessen kunnen gevolgd worden doormiddel van een lidmaatschap bij fitness aggregators zoals Classpass.

  Lees meer
 • Herfstdepressie

  25 Sep 2019

  De dagen worden korter de nachten langer, dit heeft invloed op de geestelijke gezondheid. Zonlicht heeft invloed op de hypothalamus, dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor je honger en slaapbehoefte. Heb jij last van herfstdepressie? Het is bijna zover, de klok gaat weer achteruit en ’s avonds wordt het al vroeg donker. De natuur verkleurt en de bomen krijgen hun prachtige herfsttooi met alle mooie rode, bruine tinten. De vogels trekken naar het warme zuiden. De verkoudheid, keelpijn maar ook de griep komt in ons land.

  Lees meer
 • Waarom krachttraining (ook) nuttig voor vrouwen is

  28 Apr 2019

  Krachttraining voor vrouwen is een onderwerp waar nog steeds veel mythes omheen hangen. Zo zou je er ‘bulky’ van worden, de spieren worden omgezet in vet als je stopt met krachttraining, het is slecht voor je gewrichten etc. Wat is hier nu precies van waar? En wat zijn vooral de redenen om als vrouw wél aan krachttraining te doen?

  Lees meer
 • Het effect van slaap

  28 Mar 2019

  In deze blog lees je hoe slaap invloed heeft op je voedingspatroon, je prestatievermogen en je herstel na een zware training.

  Lees meer
 • Voedingspatroon en risico op chronische ziekten

  27 Feb 2019

  Wist je dat je meer dan 80% van hart- en vaatziekten en meer dan 90% van type II diabetes kunt voorkomen? De volgende randvoorwaarden spelen daarbij een rol: Een gezond Voedingspatroon Voldoende Sport & Bewegen Niet Roken Weinig tot geen Alcohol Een gezond Gewicht Gezonde, behapbare Stress Voldoende Slaap

  Lees meer
 • Branding

  08 Jan 2019

  Is branding een mooi logo? Nee, branding is meer dan alleen een logo een mooie folder of een tof insta account. Bij het starten van je onderneming komt veel kijken. Er worden veel dingen van je verwacht terwijl je nog lang niet nagedacht hebt over alle punten. Is ook logisch! Vaak start je vanuit een product of dienst omdat daar je passie ligt. Echter is het in deze tijd wel van belang je te verdiepen in diverse opties van marketing en branding omdat tegenwoordig bijna alles online gaat. Wil jij je hier niet mee bezig houden werk dan met andere specialisten samen op dit gebied.

  Lees meer
 • Zomaar 5 veel voorkomende fouten in een fitnessclub

  19 Nov 2018

  Omdat wij regelmatig in fitnessclubs komen of met personeel van fitnessclubs te maken dachten wij dat het wellicht leuk zou zijn om eens de feiten op een rijtje te zetten. Veel voorkomende ‘fouten’ / niet service gerelateerde diensten die worden geleverd door personeel in de fitnessclub.

  Lees meer
 • Wat is een calorie?

  22 Aug 2018

  Een calorie is een energie-eenheid. We hebben de neiging om calorieën te associëren met voedsel, maar ze hebben te maken met alles wat energie bevat. Vier liter benzine bevat bijvoorbeeld ongeveer 31.000.000 calorieën. Om preciezer te zijn is een calorie de hoeveelheid energie, of warmte, die nodig is om de temperatuur van 1 gram water 1 graad Celsius te verhogen. Mensen hebben energie nodig om te ademen, bewegen en bloed rond te pompen, en zij krijgen deze energie uit voedsel. Wil jij aan de hand van deze blog meer leren over voeding volg dan onze Sport & Voeding opleiding.

  Lees meer
 • Stress

  06 Jul 2018

  Stress is een normale psychologische en lichamelijke reactie op de steeds maar toenemende eisen die het leven stelt. Je hersenen wapenen zich meteen alarmsysteem voor je eigenbescherming. Zodra je brein een bedreiging waarneemt, geeft het een signaal aan je lichaam om een stoot hormonen af te scheiden waarmee je vermogen om te reageren van brandstof voorzien wordt.

  Lees meer
 • Trends in Yoga

  08 May 2018

  Yoga is de afgelopen jaren enorm gegroeid als groepsles. Als voorwaardig programma op het lesaanbod van een fitnessclub of boutique studio. En toch zie je ook varianten ontstaan. Zo ook dit jaar zijn er meerdere leuke ontwikkelingen. We benoemen er 2 voor je. Des te meer een reden om je certificaat Yoga te halen.

  Lees meer
 • Overgewicht en Obesitas

  21 Feb 2018

  Het % van mensen in Nederland met obesitas stijgt. Hierdoor is de kans groot dat jij als trainer/coach ook in aanraking komt met deze doelgroep. Maar hoe kun jij deze klanten begeleiden? In ieder geval niet door alleen focus te leggen op trainen of alleen een voedingsplan te geven. Het is ingewikkelder dan dat. Heeft jouw klant eetbuien of is hij/zij echt eet verslaafd. Hoe herken je dit? En hoe kun jij als trainer/coach hier een belangrijke rol in spelen.

  Lees meer
 • Business modellen als Personal Trainer

  31 Jan 2018

  Wellicht denk jij er al langer over na om als personal trainer aan de slag te gaan? Maar durf je de stap nog niet te zetten.. In dit artikel willen wij je wat meer inzicht geven wat er mogelijk is qua verdienmodellen en wat er dus het beste bij jou past als startende trainer.

  Lees meer
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons