Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Opleiding Health Coach

13 beoordelingen

De opleiding Health Coach op level 5. Tijdens de opleiding Health Coach leer je niet alleen hoe je klanten kan coachen die intrinsiek gemotiveerd zijn maar vooral om klanten te bewegen die extrinsiek gemotiveerd zijn. Klanten die iets aan hun leefstijl zouden moeten veranderen, maar barrières ervaren die verandering in de weg staan. Dit kunnen gezonde klanten zijn, maar ook klanten die een aandoening hebben die leefstijlgerelateerd is, zoals bijvoorbeeld Obesitas, Metabool Syndroom, Hart- en vaatziekten en/of Diabetes Type II..

Klassikaal

Totaal € 1.195,-

Betaal in 8 maandelijkse termijnen

8 X
€ 149,38
Prijs o.b.v 8 termijnen

Opleiding Health Coach op level 5 ACE.

Wij zijn er van overtuigd dat als je een klant goed wil kunnen begeleiden je niet alleen een trainer voor die klant bent, maar ook een coach. Dit klinkt eenvoudig. Je stelt de klant wat vragen, je leert hem/haar beter kennen en we geven wat tips. Zo simpel ligt het natuurlijk niet. Je zal op verschillende manieren aan de slag moeten gaan met de klant waardoor hij of zij daadwerkelijk andere keuzes gaat maken in hun leefstijl. Op het gebied van bewegen, voeding, persoonlijk leiderschap maar ook op zakelijk vlak en privé. Het vinden van een juiste balans in het dagelijks leven waarbij onder andere slaap en stressmanagement een rol speelt.

Je kent het wel: een klant die aangeeft graag te willen veranderen maar ondertussen al zoveel diëten heeft geprobeerd en nog steeds de terugval niet weet te voorkomen. Of klanten die zo gemotiveerd zijn dat ze helemaal doorslaan en het daardoor op langer termijn niet vastkunnen houden.

Schrijf je nu eenvoudig in

Inhoud van de opleiding:    

 • Het werkveld van de Health Coach & jouw rol als Health Coach
 • Effectieve coach-vaardigheden zoals Motivational Interviewing, Strength based Coaching, Cognitieve Gedragscoaching etc.
 • Praktische toepassing van gedragsveranderingsmodellen en theorieën, de kunst van coachen.
 • Leefstijl als medicijn: De factoren voeding, beweging, stressmanagement, slaap & verslaving
 • Leefstijlverandering bij Leefstijlaandoeningen: Obesitas, Hart- en Vaatziekten, Diabetes Type II, Metabool Syndroom 


Nadat je deze opleiding hebt gevolgd ben je in staat om:

 1. Effectieve communicatie skills toe te passen (zoals: open vragen stellen, bevestigen, reflectief luisteren en samenvatten). 
 2. Om de interne motivatie en het ‘ownership’ van de klant te helpen vergroten bij de wens van de klant om het gezondheidsgedrag (leefstijl)te veranderen.
 3. Klanten te ondersteunen bij het ontwikkelen van haalbare en meetbare doelen om het resultaat te monitoren en om voortdurende gedragsverandering te motiveren.
 4. Klanten de mogelijkheid te geven om hun sterke punten te ontwikkelen en te benutten om succesvolle gedragsveranderingen te ondersteunen.
 5. Bezwaren van klanten te overwinnen en klanten te helpen bij het wegnemen ofverminderen van belemmeringen.

Stage:

Gedurende de opleiding dien je ook 80/120 uur stage te lopen. Deze stage mag plaatsvinden in personal training studio, fitnessclub of omgeving waar er direct contact is met klanten. Er dient ruimte te zijn om zelfstandig te oefenen met de opdrachten die je meekrijgt gedurende de lesdagen. 

Examen

 • MPC engels theorie-examen
 • Praktijk examen casus coaching
 • Inleveren van deelopdrachten + stage uren
 • Docent geeft les in het Nederlands de lesstof, boek en examens zijn in het engels.  

Erkenningen

 • logo samenwerkingspartnerACE
 • logo samenwerkingspartnerEREPS

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Cursusdata
Inschrijven
StartdatumPlaatsVariantTypeCursusdata
Geen data beschikbaar
Alle fitness opleidingen
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 13 beoordelingen