Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Specialist Zwangerschap en Postpartum opleiding

23 beoordelingen

Wil jij zwangere vrouwen gaan trainen als Personal Trainer? Schrijf je dan in voor de opleiding Personal Training Specialist Zwangerschap en Postpartum bij Sport & People.

 • EREPS erkend
 • Inclusief trainingskaarten
 • Inclusief boek 'Bouw jouw leefstijlplan'
 • Blended learning: online + 1 lesdag klassikaal
 • Inclusief examens
 • Vereist: minimaal Fitness Trainer A
 • Diverse locaties door heel Nederland

Thuisstudie

Totaal
€ 595,-
€ 297,50
Prijs o.b.v 2 termijnen

Personal Training Specialist Zwangerschap en Postpartum opleiding


Als trainer kom je met veel verschillende klanten in aanraking. Gedurende jouw carrière zul je ook vrouwelijke klanten krijgen die in verwachting zijn of raken tijdens het coachtraject. Of die net bevallen (postpartum) zijn en weer fitter willen worden. Zwangerschappen en bevallingen vragen veel van het lichaam. Het is daarom enorm belangrijk dat jij als trainer weet wat er fysiek gebeurt en wat jij wel en niet kan adviseren in iedere fase tijdens of na de zwangerschap.

Sport & People is super trots omdat wij de eerste en enige aanbieder zijn van de door EREPS erkende opleiding Specialist training zwangerschap en postpartum. Wacht dus niet langer en meld je aan!


Waarom deze opleiding?

De impact van zwangerschappen en bevallingen wordt vaak onderschat. Er zijn vrouwen die de zwangerschap en bevalling als gemakkelijk ervaren, en toch heeft ook bij hen het lichaam heel wat doorstaan om een kindje op de wereld te zetten. Daarnaast is er ook een groep vrouwen die minder makkelijk zwanger raakt en het hele proces zwaar ervaart. Iedere vrouw - zwanger of net bevallen - heeft een eigen verhaal en eigen plan van aanpak nodig in de sportschool. 


Wat leer ik?

Het is als Personal Trainer belangrijk om te weten wat er tijdens de zwangerschap en postpartumperiode met het vrouwelijk lichaam gebeurt, zowel in het lichaam als aan de buitenkant. Je leert welke hormonen een rol spelen tijdens de verschillende fases en wat dit voor impact heeft op lichaam en geest. Tijdens de opleiding leer je ook welke oefeningen geschikt zijn voor en na de zwangerschap. Je doet kennis op over de impact van een keizersnede. Wat een diastase is en hoe je deze kan beoordelen. In de opleiding zitten ook werkdocumenten verwerkt die je direct kunt gebruiken in de praktijk. Na het volgen van deze opleiding ben jij goed voorbereid om te werken met deze doelgroep.


Het lesprogramma Personal Training Specialist Zwangerschap en Postpartum

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Zwangerschap en fysieke ongemakken
 • Hormonen tijdens en na de zwangerschap
 • Trainingsprogramma's
 • Herstellen van core en bekkenbodem
 • Keizersnede
 • Postpartum programma
 • Leefstijlfactoren
 • Voeding tijdens zwangerschap
 • Praktijkgerichte werkdocumenten


Wat kan ik na het volgen van de opleiding?

Na het volgen van deze opleiding kun jij vrouwen tijdens hun zwangerschap en postpartumperiode op een veilige manier begeleiden en trainen.


Is de opleiding voor mij geschikt?

De opleiding is ideaal voor fitness trainers, personal trainers, fysiotherapeuten en iedereen met een achtergrond in fitness die specifieke doelgroepen begeleidt. Om te starten met deze opleiding is het diploma Fitness Trainer A vereist.


Hoe word ik getoetst?

De toetsing bestaat uit 4 onderdelen:

 1. Theorie-examen
 2. Praktijkdag
 3. Portfolio samenstellen
 4. Praktijkexamen

Onderdeel 1: Theorie-examen

Het theorie-examen wordt afgenomen door EREPS. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarvan er minimaal 26 goed beantwoord moeten worden.


Onderdeel 2: Praktijkdag

Je volgt een fysieke lesdag bij een ervaren docent. Ook kun jij jouw vragen stellen en de oefeningen die je hebt geleerd in een veilige omgeving in de praktijk brengen en de oefeningen op de juiste manier leren uitvoeren.


Onderdeel 3: Stage/Portfolio

Een onderdeel van de opleiding is een stage waarin je de geleerde kennis in de praktijk toepast. Tijdens de stage van minimaal 40 uur begeleid je één of meerdere klanten van een sportcentrum, fysiotherapiepraktijk of medische fitness. We adviseren je om je stage gelijk te laten lopen met je studie. Het kan in de praktijk dus voorkomen dat je meer dan 40 uur stage loopt. Hoe meer praktijkervaring hoe beter!


Onderdeel 4: Praktijkexamen

Jouw praktijkexamen bestaat uit het opnemen van een trainingsvideo. In de video train je een zwangere klant. Dit examen bestaat uit een warming up, kern en cooling down. Je schrijft een lesvoorbereiding en je maakt zelf een filmpje met een evaluatie.


Ontvang ik een diploma?

Na het afronden van jouw theorie-examen, portfolio en praktijkexamen met een voldoende, ontvang je een erkend diploma van EREPS. Daarna kun jij jezelf Personal Training Specialist Zwangerschap en Postpartum noemen! Gefeliciteerd!

Erkenningen

 • logo samenwerkingspartnerEREPS

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Starten?

Wil je gaan starten met de opleiding Zwangerschap & Postpartum? Schrijf je dan hieronder in. Na 2 oktober 2023 worden de lesdagen bekend gemaakt.

Inschrijven
Alle fitness opleidingen
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons