Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Yoga Alliance Teacher 200H

23 beoordelingen

Wil je graag erkend yoga docent worden? Dan is deze erkende 200 uur durende online yoga opleiding echt iets voor jou. Meld je aan via het inschrijfformulier en start direct met de opleiding!

Thuisstudie

Totaal
€ 1.175,-
€ 235,-
Prijs o.b.v 5 termijnen

Online yoga docent opleiding volgen?

Bij een specialist op het gebied van fitnessopleidingen mag de opleiding tot yoga docent natuurlijk niet ontbreken. Onze yoga instructeur opleiding is online te volgen en neemt ongeveer 200 uur in beslag. Je hoeft geen vooropleiding te hebben om deel te nemen aan de vinyasa yoga opleiding. Lees snel verder en kom alles te weten over deze leuke en uitdagende opleiding.

Yoga Alliance

Yoga Alliance RYT-200

Deze yoga opleiding is volledig geaccrediteerd door de Yoga Alliance. Dit is dé wereldwijde maatstaaf onder alle yogaopleidingen. Yoga Alliance is een Amerikaans instituut welke gericht is op het bevorderen van de kwaliteit van yogaopleidingen en -lessen. Deze erkende yogaopleiding staat ook wel bekend als RYT-200. De afkorting RYT staat voor Registered Yoga Teacher. De 200 staat voor het aantal trainingsuren. 

De RYT-200 opleiding is verreweg de meest populaire yogaopleiding van dit moment. Het is een basisopleiding waarbij je alle belangrijke elementen leert om docent te kunnen worden: een vliegende start van jouw yoga carrière. Na het volgen van een RYT-200 opleiding kun je onze online advanced yoga instructeur opleiding in 300 uur volgen, ook wel bekend als RYT-300

Yoga opleiding in Vinyasa Flow stijl

De geaccrediteerde Yoga Alliance online lerarenopleiding is gebouwd op een Vinyasa flow-stijl van yoga. Met behulp van de nieuwste technologie hebben we een uniek online trainingsplatform gecreëerd om je volledig op te leiden als ervaren yogaleraar. 

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische yogastijl die zich kenmerkt door een vloeiende, bewegende reeks die samengaat met de ademhaling. Een Vinyasa Flow Yoga-opleiding biedt een diepgaande training voor yogi's die hun beoefening willen verdiepen en anderen willen inspireren. Tijdens de opleiding leer je niet alleen de juiste uitlijning en technieken van houdingen, maar ook hoe je een creatieve reeks kunt samenstellen en vloeiende overgangen kunt creëren. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan ademhalingstechnieken, meditatie en filosofie. Een Vinyasa Flow Yoga-opleiding is een geweldige manier om jezelf te ontwikkelen als yogaleraar en je passie voor yoga te delen met anderen.


Online leren, volledig op eigen tempo

In elke virtuele sessie begin je met een yogales video, met onze geweldig inspirerende instructeurs die jouw yoga kennis, houdingen en bewegingen zullen helpen verbeteren. Onze online lessen zijn een geweldige manier om de status te bepalen voor een spannende sessie van vooruit leren en op eigen tempo.

Inhoud vinyasa yoga opleiding

Dit is een Engelstalige opleiding. Het is dus belangrijk dat je de Engelse taal enigszins beheerst. Tijdens deze opleiding leg je een stevige basis voor jouw carrière als yoga docent.

 • Meditatie. Leer tijdens de training verschillende meditatietechnieken en creëer de gewoonte van dagelijkse meditatie en oefen voor altijd.
 • Yoga filosofieen geschiedenis. Duik diep in yogafilosofie en historische perspectieven in onze leuke en boeiende online leeromgeving. 
 • Anatomie en fysiologie. Een diepgaande leerervaring over de anatomie van het lichaam en de relatie tot yogahoudingen. Een beter begrip van de anatomie zal jouw leervermogen verbeteren.
 • Pranayama. Leer meer over de ademhaling en verschillende vormen van ademhaling die we gebruiken in yoga.
 • Assisteren. Door de training leren stagiaires hands-on om studenten te helpen. Leer hoe jij jouw leerlingen kunt 'zien' en zorg voor goede mondelinge en praktische assistentie en coaching.
 • Coaching. Leer de vaardigheden om een fantastische yogaleraar, coach en leider te worden. Leer inclusieve taaltechnieken om succesvolle ervaringen voor alle deelnemers te garanderen. 
 • Muziek. We kunnen je helpen en begeleiden bij het maken van de afspeellijsten en muziek die het beste past bij jouw lessen. Dit deel van de training is een game changer, omdat je zult begrijpen hoe muziek werkt, hoe je geweldige afspeellijsten kunt maken en de ervaring van je studenten kunt verbeteren, met je muziekkeuzes en met de flow van je muziek.
 • Inversies. Een diepgaande training over het "hoe" van ondersteboven gaan. Veiligheid leren bij het coachen, assisteren en uitvoeren van inversie door middel van onze leuke 'inversie' workshops.
 • Volgorde aanbrengen in. Begrijp het belang van de volgorde van bewegingen als basis voor succes, met inbegrip van de juiste voorbereiding bij het doorlopen van houdingen, evenals voorbereiding op het introduceren van piekhoudingen. Bouw je bibliotheek met prachtige bewegingen.
 • Mantra's, mudra's, dharma en kriya's. Duik diep in deze aspecten van yoga en loop weg met een volledig dagboek met ideeën om in je lessen op te nemen. Dit zal jouw studenten en jezelf verder brengen en motiveren.
 • Yoga Nidra. Ervaar deze yoga-slaapoefening die een enorm krachtige meditatietechniek is.
 • De yogastudio als bedrijf. Leer van de meest ervaren eigenaren van fitness- en yogastudio's in de branche. Onze docenten en mentoren nemen je mee door een complete gids, van het vinden van een yogaruimte tot je opening en het ondersteunen van een succesvolle yogastudio.
 • Herstellende yoga. Ervaar het vertragen en openen van je lichaam door passief strekken.
 • Geluidsgenezing. Reis met vocale begeleiding naar de kracht van muzikale frequenties en tonen voor mentale en spirituele genezing.
 • Maak een persoonlijke reis door dagelijkse journaling en oefeningen voor zelfbewustzijn om je leven te verbeteren en vreugde te vinden in alles wat je doet. Leer de kunst van het geven en accepteren van feedback en verbeter je zelfontwikkeling.

Schrijf je nu eenvoudig in


Yoga Alliance Docent Opleiding

Diploma

Sport&People is één van de weinige erkende Yoga Alliance opleidingsinstituten van Nederland. Na het afronden van deze opleiding ontvang je een internationaal erkend RYT-200 diploma. Tevens kan je je officieel registreren als Registered Yoga Teacher. Met jouw RYT-200 diploma kan je dus in Nederland, maar ook wereldwijd lesgeven.Meer informatie of loopbaanadvies?

Wil je graag meer informatie over deze 200 uur yoga opleiding? We vertellen je graag meer. Neem direct contact op voor vrijblijvend advies.

Erkenningen

 • logo samenwerkingspartnerYoga Alliance

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Inschrijven
Alle fitness opleidingen

Wellicht ook interessant?

 • Yoga Alliance Teacher 300H

  Yoga Alliance Teacher 300H

  Wil je graag advanced yoga docent worden? Dan is deze erkende 300 uur durende online yoga opleiding echt iets voor jou. Meld je aan via het inschrijfformulier en start direct met de opleiding!

 • Yoga opleidingen

  Yoga opleidingen

  Ambieer jij een baan als erkend yoga docent? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor één van onze yoga opleidingen, zoals de RYT 200 of de RYT 300.

Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons