Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Coachen in de praktijk

23 beoordelingen

Gedragsverandering lijkt een simpel concept: Je informeert je klant hoe hij of zij zijn voedingspatroon kan verbeteren. Je schrijft een dieet voor waarbij iemand gaat afvallen. Je schrijft een zo optimaal mogelijk trainingsprogramma voor. Helaas, zo werkt het niet. Om langdurig gedrag te veranderen bij je klant is coaching nodig. Waar begin je?

Klassikaal

Totaal € 119,-
1 X
€ 119,-
Prijs o.b.v 1 termijnen

Twee dagen in de praktijk werken aan jouw coachingsvaardigheden in een veilige omgeving. 

Wellicht heb je net een opleiding afgerond voor leefstijlcoaching, of voor Health Coach of heb je het besluit genomen om jouw (PT)klanten meer te gaan coachen naast het trainen. In al die gevallen is het van belang dat je je coach-vaardigheden gaat ontwikkelen, want coachen leer je vooral door hette gaan doen!
Wat doe je nu met klanten die “Ja” zeggen, maar “Nee” doen? Hoe ga je om met klanten die alleen maar belemmeringen zien, en niet in oplossingen denken? Hoe ga je ervoor zorgen dat je klanten niet alleen goede doelen met je afspreken, maar ook daadwerkelijk aan de slag gaan? En hoe begin je dan? Kortom, hoe ga je coachen in de praktijk?

In deze praktijk 2-daagse ga je vooral zelf aan de slag, door veel te oefenen, maar ook door te leren van je mede-cursisten. Aan de hand van verschillende cases worden er verschillende coach-situaties nagespeeld in diverse rollenspellen. Je gaat veel leren over jezelf als coach, maar je krijgt ook een beter beeld van jouw klant. De beste manier om iets te leren is door het vooral zelf veel te doen.


Enkele ervaringen van cursisten die deze 2-daagse hebben gevolgd:

“Dankzij de praktijkdagen heb ik nog meer inzicht gekregen in wat het effect is van de juiste vragen stellen. De combinatie van goed luisteren en de juiste vragen stellen kan levens veranderen.” (A. Schepers)

“Het inzetten van rollenspellen was voor mij vaak onderwerp van ‘protest’. Ik vond het gekunsteld en dacht dat het ver af stond van mijn dagelijkse praktijk, maar het bleek hier bij uitstek een instrument te zijn dat weergeeft hoe ik in werkelijkheid functioneer als coach, door mij in actie te kunnen zien en hier feedback op te geven. Waar in een normaal gesprek beide gesprekspartners moeite doen om tot een bepaalde uitkomst te komen, haal je tijdens een rollenspelsituatie de variabele van de andere gesprekspartner er grotendeels uit en komt de verantwoordelijkheid voor een goede afloop van het gesprek voor het grootste deel bij jou als coach in wording te liggen. Dit alles gebeurt tijdens de praktijkdagen in een veilige en vertrouwde omgeving waarin ruimte wordt geboden om steeds maar weer uit de situatie de stappen en hier vanuit helikopterview naar te kijken en van te leren. Een ontzettend leerzame ervaring.” (I. Kleiss)

“Ik heb heel veel geleerd in deze 2 praktijkdagen. Ik zag vooral dat ik echt een trainer was in plaats van een coach. Door de praktijk en de rollenspelen leer je vooral je klanten goed te begeleiden met de juiste open vragen te stellen. Zonder deze dagen krijg je te weinig inzicht is mijn mening. Zelf had ik liever wat meer praktijk nog erbij. (C. Barendregt)

“Ik werk al een aantal jaar als leefstijl coach in mijn eigen praktijk, tijdens deze 2 praktijkdagen heb ik vooral geleerd om op mijn handen te gaan zitten en niet te willen helpen, waardoor de cliënt zelf in actie moet komen. Door nog beter te luisteren en minder te willen “helpen” gaan cliënten zelfstandig opzoek naar oplossingen die voor hen werken en behouden ze de regie over hun eigen leven. De keuzes die daaruit voortvloeien werken beter voor het veranderingen op de lange duur. Een echte eye-opener!…. (S. Groothuis)

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Cursusdata
Inschrijven
StartdatumPlaatsVariantTypeCursusdata
vr 18 okt 2024GoudavrijdagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1vr 18 okt 202410:00 - 16:00
lesdag 2vr 01 nov 202410:00 - 16:00
Inschrijven
Alle fitness opleidingen

Wellicht ook interessant?

 • Leefstijlcoach opleiding (NL-Actief)

  Leefstijlcoach opleiding (NL-Actief)

  Droom jij over een carrière in de gezondheidsbranche? Met de Leefstijlcoach opleiding zet jij de eerste stap in jouw loopbaan. Sport & People is uniek in het aanbieden van de Lifestyle Coach opleiding.

 • Leefstijlcoach (GLI erkenning) post HBO

  Leefstijlcoach (GLI erkenning) post HBO

  Een leefstijlverandering levert mensen veel op: gezondheid, energie en vitaliteit. De gedragsverandering die hiervoor nodig is, blijkt voor veel mensen een flinke uitdaging. Een coach die ze daarbij helpt biedt uitkomst.

  Samen met onze samenwerkende partner LeefstijlCoach Academy bieden wij je een eenjarige post-HBO opleiding aan, waarin je je ontwikkelt tot gecertificeerd leefstijlcoach.

 • Opleiding Health Coach

  Opleiding Health Coach

  De opleiding Health Coach, level 5. Wil jij naast personal training graag op hoog niveau jouw klanten leren coachen naar een gezondere leefstijl? En vind jij de mensen met chronische welvaartsziekten een super interessante doelgroep? Na het volgen van de opleiding Health Coach herken jij snel de valkuilen van mensen waardoor jij hen op de juiste manier weet te coachen naar een gezonde leefstijl. De opleiding Health Coach op level 5 gaat verder dan andere fitnessopleidingen! Pak deze unieke kans bij Sport & People.

Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons