Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Dagcursus Metabool Syndroom & Diabetes

23 beoordelingen

In de cursus Metabool Syndroom en Diabetes (suikerziekte) bespreken we wat jouw rol als trainer is. En hoe kun je klanten met diabetes of het metabool syndroom helpen hun gezondheid op een veilige en structurele manier te verbeteren? Lees hieronder snel verder of schrijf je direct in!

 • Onderdeel van de opleiding Exercise for Health Specialist (EREPS Level 5)
 • Inclusief lesmateriaal
 • Ontvang het diploma ‘Bewegingsdeskundige Diabetes Mellitus - level 4+’
 • NL-Actief erkend
 • Wordt opgeleid door ervaren fitness professionals
 • Behaal in 1 dag je diploma!
 • Diverse locaties door heel Nederland

Thuisstudie

Totaal
€ 99,-
€ 99,-
Prijs o.b.v 1 termijnen

Klassikaal

Totaal € 150,-
€ 150,-
Eenmalig

Cursus Metabool Syndroom & Diabetes Mellitus

Ben jij op zoek naar een specialisatie in de fitness branche? En wil je graag een bijzondere doelgroep trainen en helpen naar een gezond lichaam? Dan is de eendaagse cursus Metabool Syndroom & Diabetes écht iets voor jou! 

Wat leer je?

Als fitness professional maak jij fitness toegankelijk voor mensen met bepaalde ziektebeelden. Deze opleiding richt zich specifiek op mensen met metabool syndroom &  diabetes mellitus type II. 

Het Metabool Syndroom is een verzamelnaam voor aandoeningen die betrekking hebben op de stofwisseling. Het gaat dan vaak om een combinatie van een hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht en een verstoorde bloedsuikerspiegel. Metabool Syndroom is vaak een voorstadium van hart- en vaatziekten en/of Suikerziekte Type II (Diabetes).

Deze verzameling van aandoeningen hebben vaak een combinatie van genetische, gedrags- en omgevingsinvloeden die bijdragen aan het ontwikkelen ervan. Je leert als trainer of coach de juiste begeleiding te bieden aan deze doelgroep, om zo erger te kunnen voorkomen! Hierna kun jij je dus een bewegingsdeskundige op het gebied van diabetes en metabool syndroom noemen.

Het lesprogramma van de cursus Diabetes & Metabool Syndroom

Het programma bestaat uit een volledige dag op locatie waar les wordt gegeven door een ervaren fitness professional. Deze gehele dag staat in het teken van Diabetes en Metabool Syndroom. Scroll naar beneden op deze pagina voor toekomstige cursusdata. 

Wat kan ik na het volgen van de opleiding?

 • Je leert klanten met Diabetes en Metabool Syndroom op de juiste manier begeleiden.
 • Je beheerst de basiskennis over Diabetes type 2 en Metabool Syndroom.
 • Je weet wat de mogelijke oorzaken zijn, symptomen, klachtenpatroon en hoe de diagnose wordt gesteld, hoe de behandeling + medicatie eruit ziet van DM type 2. 
 • Je herkent de verschillen tussen prediabetes, DM type 2 en Metabool Syndroom.
 • Je leert over blessure en hypoglykemie preventie.
 • Je weet hoe je veilig en resultaatgericht kunt trainen en coachen.
 • Je beschikt over meer kennis met betrekking tot coaching.
 • Je bent in staat om de deelnemer te motiveren.
 • Tot slot ontwikkel je je tot een bewegingsdeskundige diabetes mellitus.

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Maar om deze doelgroep écht goed te kunnen begeleiden, heb je specifieke kennis nodig, het liefste bovenop de kennis en competenties waarover je beschikt als fitness trainer niveau 4

Met het diploma Fitness trainer B niveau 4 - NL Actief op zak kun jij ook examen doen en het diploma ‘bewegingsdeskundige diabetes mellitus’ behalen. Hierdoor ben je branche erkend professional!

Is er een stage vereist?

Nee er is geen stage vereist bij deze eendaagse cursus. 

Ontvang ik een diploma?

Bij het volgen van deze opleiding zonder Fitness Trainer B opleiding ontvang je een deelnamecertificaat van Sport & People.

Ben jij 16+ jaar en bezit jij een NL-Actief Fitness Trainer B diploma? Dan kun jij je inschrijven voor het examen ‘bewegingsdeskundige diabetes mellitus’ via Sport & People. 

Het examen bestaat uit één onderdeel: een theorie-examen. Je kunt hieraan deelnemen op de opleidingslocatie. Het theorie-examen is een digitale meerkeuze (juist/onjuist) toets van ongeveer 70 vragen over het bijbehorende ebook. Je moet minimaal een 5,5 halen op een schaal van 1-10.

Deze eendaagse cursus is onderdeel van de Exercise for Health Specialist opleiding

Ben jij klaar voor een echte uitdaging?

Schrijf je dan nu in voor de opleiding Exercise for Health Specialist en ga nóg dieper in op bijzondere doelgroepen op level 5 niveau! 

Waarom Sport & People?

Met trots kunnen wij zeggen dat Sport & People als enig fitness opleidingsinstituut in Nederland en Europa meerdere erkenningen bezit. De cursus diabetes en metabool syndroom wordt in Nederland erkend door NL Actief.

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Wanneer kan ik starten?

Hieronder vind je een overzicht van alle startdata, lestijden en opleidingslocaties. 

Cursusdata
Inschrijven
StartdatumPlaatsVariantTypeCursusdata
vr 06 dec 2024RotterdamvrijdagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1vr 06 dec 202410:00 - 16:00
Inschrijven
Alle fitness opleidingen
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons