Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

BGN erkende opleidingen bij Sport & People

Wat is BGN? 

BGN staat voor de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) is een overkoepelende beroepsorganisatie voor gewichtsconsulenten in Nederland. 

De BGN bestaat al sinds 2005. Zij vinden het belangrijk dat cliënten professioneel geadviseerd en begeleid worden vanuit de Richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen. Daar zijn wij, Sport & People, het helemaal mee eens en verzekeren dat je met onze opleidingen ook professioneel wordt opgeleid vanuit de richtlijnen van het BGN

Wat is het voordeel voor jou als cursist?

  • Nadat je lid bent geworden van BGN kunnen jouw diensten mogelijk vergoed worden door zorgverzekeraars. 
  • Doordat een aantal van onze opleidingen BGN geregistreerd staan kun je BGN-punten verdienen om uiteindelijk je BGN-lidmaatschap te behouden.*

*om lid te blijven ben je verplicht binnen 3 jaar 60 BGN punten te behalen.

Daarnaast kun je voor al je vragen over de branche en extra documenten voor je bedrijf ook terecht bij BGN. Denk aan folders, overeenkomsten, voedingsdagboeken, kortingen etc.

Met welke opleidingen kan ik BGN-punten verdienen?

Bij Sport & People zijn de onderstaande opleidingen BGN erkend waardoor je er dus ook BGN-punten mee kunt verdienen.

Personal Training Starterspakket Basis

BGN-punten: 60

Voor een goede start als toekomstig personal trainer volg je Fitness Trainer A en B in één opleidingspakket. Daarnaast volg je de opleiding Personal Trainer Business zodat je direct weet hoe jij jouw bedrijf goed in de markt kunt zetten! 

Leefstijlcoach opleiding NL-Actief

BGN-punten: 60

Als leefstijlcoach help jij klanten met het verbeteren van leefstijlfactoren uit het BRAVOZ model: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning en Zitgedrag. In de Sport & People opleiding tot leefstijlcoach wordt sterk de nadruk gelegd op motivatie, gedrag en gedragscoaching. Je leert diverse coachingstechnieken en -modellen die je direct kunt toepassen in coachtrajecten met cliënten. Met deze nieuwe coachingsvaardigheden help jij jouw cliënten om gezond gedrag langer vol te houden! Daarnaast verbeter je het klantenbehoud in jouw praktijk.

Fitness Trainer B opleiding

BGN-punten: 60 

De Fitnesstrainer B opleiding is een vervolgopleiding voor diegene die in het bezit zijn van het Fitnesstrainer A diploma. Na deze opleiding ben je in staat om professionele 1-op-1 personal training aan te bieden aan diverse doelgroepen. Wil jij de volgende stap zetten in jouw fitness carrière? Wil jij aan de slag als erkend Personal Trainer? Dan is de erkende Fitness Trainer B opleiding iets voor jou! 

Cursus Coachingstechnieken

BGN-punten: 7

De rol van een coach is om het proces van gedragsverandering te ondersteunen, zodat nieuw (gezond) gedrag wordt volgehouden. Een coach heeft dan ook een andere aanpak dan bijvoorbeeld de aanpak van een trainer. In deze cursus behandelen we een aantal methoden en gesprekstechnieken die je als coach kunt gebruiken om je klant te helpen bij het veranderen van zijn of haar gedrag. 

Cursus Gedragsverandering

BGN-punten: 7 

Gedragsverandering lijkt een simpel concept: Je informeert je klant hoe hij of zij zijn voedingspatroon kan verbeteren. Je schrijft een dieet voor waarbij iemand gaat afvallen. Je schrijft een zo optimaal mogelijk trainingsprogramma voor. Daarna gaat je klant aan de slag en is succesvol, toch? Helaas is de praktijk anders. Leefstijlveranderingen zijn lastig en weerbarstig. Gedrag van mensen wordt gevormd door vele factoren, en het veranderen van gedrag is iets wat niet in een dag is gebeurd.

In deze dagcursus leggen we je uit wat we vanuit verschillende modellen en theorieën uit de wetenschap geleerd hebben over het veranderen van gedrag. Waarom is dit zinvol? Omdat dit je veel inzicht geeft in waarom je klant bepaald gedrag vertoont en wat jij als coach/trainer kan doen om iemand te helpen met het veranderen van zijn gedrag.

Fitness Trainer A opleiding

BGN-punten: 60

Heb jij een passie voor fitness en wil jij mensen helpen? De opleiding Fitness Trainer A is er voor iedereen die de basis wil leren over fitness. Na het volgen van deze opleiding kun je de geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk bij je klanten en eigen trainingen toepassen. Volg de opleiding klassikaal of on-demand (thuisstudie), behaal een erkend diploma en ga direct aan de slag als Fitness Trainer.

Obesitas begeleiding opleiding

BGN-punten: 14

Bijna de helft van de volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht (obesitas). Ook het aantal kinderen met overgewicht blijft jaarlijks stijgen. Hierdoor is de kans groot dat jij als fitness professional ook in aanraking komt met deze doelgroep. Hoe kun jij klanten met obesitas begeleiden? Tijdens deze cursus ligt de focus op coaching en leefstijlverandering. Je gaat aan de slag met een veranderplan, gedragsverandering en motiverende coaching.

Wil je meer weten over de organisatie BGN? Kijk hier.

logo samenwerkingspartnerBGN
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons