Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

FAQ (meest gestelde vragen)

Inschrijven

Hoe kan ik mij inschrijven?

Hoera, je wilt gaan starten aan een opleiding! Je kunt je uitsluitend via onze website aanmelden voor een opleiding. Dit geldt ook voor vervolgopleidingen. Aanmelden gaat middels deze pagina: Inschrijven Je ontvangt direct na inschrijving een persoonlijke bevestiging per e-mail.

Ik wil starten met Fitness Trainer B of NASM, moet ik dan eerst Fitness Trainer A afgerond hebben?

Als je wilt starten met Fitness Trainer B of NASM dan heb je eerst de basisvaardigheden nodig. De basisvaardigheden voor Fitness Trainer B / NASM leer je tijdens de Fitness Trainer A opleiding. Het is dan ook verplicht om een erkend Fitness Trainer A diploma (NL Actief of EREPS) op zak te hebben voordat je start met Fitness Trainer B of NASM.

Wat zijn de vervolgstappen nadat ik mij heb ingeschreven?

Direct na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Vervolgens nemen wij contact met je op (telefonisch of per e-mail). Hierin worden de vervolgstappen doorgenomen, zoals het geven van specifieke informatie over de door jou gekozen opleiding en betalingen.

Wanneer ontvang ik meer informatie over mijn opleiding of cursus?

Direct na inschrijving ontvang je een welkomstmail met hierin de informatie over ons studentenportaal en hoe je kunt inloggen. Een week voor de start van jouw opleiding of cursus ontvang je meer informatie via het kopje ‘berichten’ in het studentenportaal.

Zijn de opleidingen in meerdere talen te volgen?

De meeste opleidingen worden in het Nederlands gegeven. Ook werk je in het Nederlands aan de opdrachten en leg je een Nederlands examen af. De volgende opleidingen kun je in het Engels volgen: Fitness Trainer A on-demand, NASM en Yoga Alliance.

Ik twijfel welke opleiding bij mij past. Wie kan mij helpen?

Onze operations medewerkers staan je graag te woord. Zij voorzien jou van informatie en advies zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw carrière. Je kunt onze operations medewerkers telefonisch bereiken via 085 30 32 812 of per e-mail planning@sport-people.nl

Is het mogelijk om mijn inschrijving te annuleren? Zo ja, wat zijn de voorwaarden?

Jammer dat je je inschrijving zou willen annuleren. Je kunt tot 14 dagen na het afsluiten van een overeenkomst je inschrijving kosteloos annuleren. Voor meer informatie over annuleren, verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

Opleidingen

Waar worden de opleidingen gegeven?

Wij organiseren onze opleidingen door heel het land, kijk bij locaties voor een opleidingslocatie bij jou in de buurt.

Wat is de studiebelasting?

Naast het volgen van de opleiding en/of eventuele stage, is er ook nog tijd nodig voor huiswerkopdrachten. Denk aan het lezen van boeken, uitwerken van opdrachten, etc. De studietijd is per opleiding verschillend. Naast de studietijd zul je gemiddeld 1 uur per week besteden aan zelfstudie.

Ik wil graag aan de slag als Personal Trainer, welke opleidingskeuze is dan slim om te maken?

Je kan dan het beste één van onze Personal Trainer pakketten kiezen, dit is tevens voordeliger dan de keuze voor een losse opleiding .

Hoelang ben ik bezig met een Personal Trainers Pakket?

In principe duurt een Personal trainers pakket 10 maanden en kan je alle onderdelen achter elkaar volgen! Mocht het beter uitkomen dan kan je ook verschillende startmomenten kiezen van de pakketonderdelen.

Stage

Hoeveel uur moet ik stagelopen?

Voor Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B klassikaal loop je minimaal 40 uur stage. Volg je de opleiding on-demand? Dan loop je minimaal 70 uur stage. Deze uren mag jezelf indelen of plannen. Hierdoor is de opleiding goed te combineren met ander werk!

Wat wordt er van mij verwacht tijdens de stage?

Tijdens de stage maak je de deelopdrachten wat het portfolio vormt. Deze opdrachten zijn te vinden op de website (bij Portfolio, onder cursusdata).

Hoe vind ik een stageplek?

Doordat jij zelf een stageplek kunt uitzoeken, kun jij bij jouw meest favoriete fitnessclub stagelopen*. Je solliciteert zelf bij een fitnessclub en legt de afspraken vast in een stageovereenkomst. Een voorbeeld stageovereenkomst kun je downloaden in jouw persoonlijke studentenportaal. *Die voldoet aan de vereisten.

Wat moet ik doen als ik geen stageplek vind?

Geef niet op na de eerste tegenslag. Het kan natuurlijk voorkomen dat een fitnessclub het niet de juiste match vindt of al andere stagiaires heeft. Neem dan contact op met een andere club in jouw regio. Mocht het na meerdere pogingen niet lukken, neem dan contact op met jouw docent of vraag tijdens Q&A sessies tips.

Is het mogelijk om al eerder te starten met de stage?

Wij adviseren je om je stage gelijk op te laten lopen met je studieduur. Zodat je de geleerde kennis direct kunt toepassen in de praktijk.

Cursusdata

Ik wil graag deelnemen, maar er zijn cursusdagen dat ik niet aanwezig kan zijn. Wat nu?

Dit is geen probleem. Je kunt via onze online leeromgeving jouw les inhalen of voor €45 op een ander moment en locatie inhalen.

Erkenning

Zijn de opleidingen en cursussen erkend?

Ja! Sport & People is een wereldwijd erkend opleidingsinstituut, dit is uniek in Nederland! Diverse opleidingen zijn erkend door NL Actief, EREPS, NASM en ACE. Per opleiding wordt aangegeven of deze erkend is en door welk instituut.

Is mijn opleiding ook geldig in het buitenland?

Wanneer je een opleiding met erkenning van EREPS (Europa) of ACE (wereldwijd) volgt, dan is jouw diploma erkend in het buitenland. Wanneer je opleiding met erkenning van NL Actief volgt, dan is jouw diploma alleen in Nederland erkend. Bij de opleiding Fitness Trainer A en Fitness Trainer B kun je zelf kiezen voor welk erkend diploma je gaat. Je kunt kiezen uit een Nederlandse erkenning, je kiest dan voor NL Actief. Of voor een Europees erkend diploma van EREPS.

Aanwezigheid

Ik heb een lesdag gemist. Hoe kan ik deze inhalen?

Je kunt hiervoor contact opnemen via planning@sport-people.nl. Lees ook alvast de algemene voorwaarden en spelregels door.

Is het mogelijk een deel van mijn cursus of opleiding te verplaatsen door omstandigheden?

Je kunt hiervoor contact opnemen via planning@sport-people.nl.

Ik heb een blessure, kan ik alsnog starten met een opleiding?

Oei! Wij hopen dat je snel herstelt zodat je 100% kunt deelnemen. De lesdagen bestaan altijd uit een combinatie van theorie en praktijk. Je kunt aan de praktijkonderdelen aangepast deelnemen. Goed om te weten is dat je ook met een blessure examen kunt doen. Je kunt je blessure aangeven op het lesvoorbereidingsformulier zodat de examinator hier rekening mee houdt.

Toetsing

Wanneer vindt mijn herkansing plaats?

Voor iedere herkansing wordt er persoonlijk contact met je opgenomen. En wordt er in overleg een nieuwe datum ingepland.

Betaling

Wanneer moet ik de opleiding betalen?

Wanneer jouw inschrijving is verwerkt wordt er per e-mail contact opgenomen over de betaalmogelijkheden. De betaling of 1e termijnbetaling dient 10 werkdagen* voor aanvang van de opleiding voldaan te zijn. *Wanneer je 2 weken of korter voor de start van een klassikale opleiding je inschrijft. Dient de betaling of 1e termijnbetaling direct (voor lesdag 1) te worden voldaan.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja dit is mogelijk. Je kunt je voorkeur bij inschrijving aangeven en zal in overleg worden afgestemd.

In welke periode van de maand wordt er geïncasseerd?

De automatische afschrijving is altijd aan het begin van de maand, tussen de 1e en 6e dag.

Is Sport & People vrijgesteld van BTW?

Sport&People is vrijgesteld van BTW, hierdoor betaal je geen BTW over de opleiding.

Ik kan niet verder met mijn opleiding vanwege financiële redenen, wat nu?

Mocht je een opleiding en/of pakket tussentijds willen beëindigen, dan is dit mogelijk. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie en neem direct contact met ons op via planning@sport-people.nl of bel naar 085 30 32 812

Ik kan vanwege medische redenen niet meer verder met de opleiding, wat nu?

Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar planning@sport-people.nl of bel naar 085 30 32 812

Kan ik mijn opleiding door iemand anders over laten nemen?

Helaas is dit niet mogelijk.

Tot wanneer kan ik mijn opleiding kosteloos annuleren?

Je kunt tot 14 dagen na het afsluiten van een overeenkomst je inschrijving kosteloos annuleren. Voor meer informatie over annuleren, verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

Is het mogelijk dat een derde partij de opleiding voor mij betaald?

Jazeker. Als iemand anders de opleiding voor jou wilt betalen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier. Je kunt dan bij het onderdeel ‘betaalwijze’ de volgende optie aanvinken ’iemand anders betaalt mijn opleiding’. Bekijk het inschrijfformulier hier.

Wat is Nederland Leert Door?

Als onderdeel van de steunpakketten van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor gratis coaching en scholing: de NL leert door regelingen! Je kunt via Nederland Leert Door in aanmerking komen voor een opleiding van Sport & People.

Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons