Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Fitnesstrainer B Opleiding

23 beoordelingen

De Fitnesstrainer B opleiding is een vervolgopleiding voor diegenen die in het bezit zijn van het Fitnesstrainer A diploma. Na deze opleiding ben je in staat om professionele 1-op-1 personal training aan te bieden aan diverse doelgroepen. Wil jij de volgende stap zetten in jouw fitness carrière? Wil jij aan de slag als erkend Personal Trainer? Dan is de erkende Fitness Trainer B opleiding iets voor jou!

 • NL-Actief erkend
 • EREPS level 4 erkend (Europees)
 • Vooropleiding: Minimaal fitness trainer A
 • Opleidingsduur 5 maanden
 • BGN erkend 60 nascholingspunten
 • Inclusief Fitnesstrainer B boek & Motiveren en coachen van gezond gedrag
 • Diverse locaties door heel Nederland

Thuisstudie

Totaal
€ 895,-
€ 111,88
Prijs o.b.v 8 termijnen

Klassikaal

Totaal € 1.325,-
10 X
€ 132,50
Prijs o.b.v 10 termijnen

Fitness Trainer B opleiding (NL Actief/ EREPS)

Wil jij Personal Trainer worden? Dat kan met de opleiding Fitness Trainer B. Na het volgen van deze klassikale opleiding of thuisstudie kun jij 1-op-1 klanten gaan begeleiden als gecertificeerd Personal Trainer! Wil je het lesprogramma inzien? Scroll dan naar beneden.

Schrijf je nu eenvoudig in

Bekijk de video over de opleiding Fitness Trainer B

    

Wat kan ik na de opleiding fitness trainer B?

 • Je begeleidt klanten richting hun doelstelling(en).
 • Je adviseert klanten op het gebied van voeding en gedragsverandering.
 • Je beschikt over een stevige kennis van de werking van het menselijk lichaam.
 • Je weet welke testen en metingen je kunt afnemen bij klanten.
 • Tot slot, je kunt als erkend professional Personal Training geven.

 Wil jij ook een eigen PT studio of boutique opstarten? Bekijk dan het PT Studio Pakket, inclusief management opleiding en je ontvangt extra pakketkorting!


Welke vooropleiding heb ik nodig?

Je dient minimaal in bezit te zijn van een erkend (NL Actief of EREPS) Fitness Trainer A diploma. Om deel te kunnen nemen aan het examen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.


Welke opleidingsvorm past bij mij?

De opleiding Fitness Trainer B is zowel klassikaal als thuisstudie te volgen of online live met een docent.
Leer jij het beste door te luisteren naar de uitleg van een docent, interactie met medestudenten en praktijkgerichte oefeningen? Dan is de klassikale vorm de beste optie voor jou.
Werk en leer jij graag zelfstandig en in je eigen tempo en tijd? Dan is de thuisstudie het meest geschikt voor jou. Zoek je een combinatie van beide dan is de online live met docent de beste keuze.

Klassikaal

Bij de klassikale opleiding krijg je de lesstof aangeboden in 5 lesdagen op locatie, verspreid over een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden. De lesdagen worden gegeven door ervaren docenten die zelf werkzaam zijn als Personal Trainer en die vaak een eigen PT studio hebben. De lesdagen duren 4 uur en bestaan voor 25% uit theorie en voor 75% uit praktijk. Tijdens deze 5 klassikale lesdagen behandelen we theoretische en praktische onderwerpen, zie het lesprogramma. Bij het klassikale programma is de geschatte zelfstudie ongeveer drie tot zes uur per week, afhankelijk van jouw voorkennis.

Thuisstudie (on-demand) 

Bij de thuisstudie krijg je direct toegang tot de online leeromgeving. Je kunt de opleiding via internet of via een app op je smartphone en/of tablet volgen in een tijdsbestek van 8 maanden. Bekijk  hier de online leeromgeving. Bij de online live opleiding ontvang je hetzelfde lesmateriaal als klassikaal maar heb je les online van de docent. Via de mail ontvang je de toegang voor de online meeting.


Het grootste voordeel van een thuisstudie is dat je helemaal zelf het tempo bepaalt en ook waar, wanneer en hoe lang je met de leerstof bezig wilt zijn.


Schrijf je nu in!


Het lesprogramma 

Klassikaal

De klassikale Fitnesstrainer B opleiding bestaat uit 8 lesdagen. Deze 8 lesdagen bestaan uit:
- 5 reguliere lessen op locatie (theorie en praktijk)
- 1 les ter voorbereiding op het mondeling/praktijkexamen
- Theorie-examen
- Praktijkexamen

Blended learning

Iedereen leert op een andere manier of heeft een voorkeur voor een manier van leren, daarom krijg je bij ons, naast de klassikale lessen, ook toegang tot de On-demand leeromgeving van Fitnesstrainer B. Je kunt de opleiding via internet of via een app op je smartphone en/of tablet volgen. Op deze manier kan je alles rustig teruglezen, maar kan je ook goed voorbereid naar de eerstvolgende lesdag komen. 

5 klassikale lessen

Je krijgt de lesstof aangeboden in 5 klassikale lesdagen op locatie. De lesdagen duren 4 uur en bestaan voor 25% uit theorie en voor 75% uit praktijk. Tijdens deze 5 klassikale lesdagen behandelen we o.a. de volgende theoretische en praktische onderwerpen:

 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Trainingsleer
 • Klantbegeleiding
 • Intakegesprek
 • Testen en meten
 • Periodiseren
 • Warming up en Cooldown
 • Flexibiliteit (Foam roll en verschillende stretchvormen)
 • Core
 • Kracht
 • SAQ (Speed, Agility, Quickness)

Fitnesstrainer B is de opleiding tot Personal Trainer.
We nemen je tijdens de lessen mee in een volledig Personal Training traject, zodat je aan het einde van de opleiding in staat bent om als personal trainer 1 op 1 trainingen te verzorgen. 

Je leert om de beginsituatie van klanten te bepalen, door het voeren van intakegesprekken op basis van een intakeformulier. Je gaat aan de slag met het testen en meten van de lichaamssamenstelling (antropometrie) en er worden verschillende fysieke testen doorgenomen.

Je leert hoe je over een lange termijn (macroplanning) en korte termijn (mesoplanning) kan periodiseren, zodat je doelgericht te werk kan gaan. Naast het doornemen van verschillende testen, ga je tijdens de lessen ook aan de slag met de onderdelen van een trainingsschema en hoe je die op basis van de testresultaten en doelstelling(en) van de klant, kan toepassen tijdens een personal training.


On-demand (thuisstudie)

 • Module 1: Introductie 
 • Module 2: Inzicht in Personal Training in Nederland 
 • Module 3: Gedragsverandering 
 • Module 4: Communicatie 
 • Module 5: Anatomie 
 • Module 6: Fysiologie 
 • Module 7: Testen & meten 
 • Module 8: Trainingsleer 
 • Module 9: Business & marketing


Hoe word ik getoetst?

Het examen bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Theorie-examen
 2. Maken van een portfolio
 3. Praktijkexamen (je doet of EREPS of NL Actief examen)
  1. EREPS: 1-op-1 training van 60 minuten
  2. NL Actief: mondelinge verdediging van het portfolio


Onderdeel 1: Theorie-examen

Het theorie-examen wordt afgenomen door NL Actief of EREPS (dit ligt aan jouw eerder gekozen erkenning). Het examen bestaat uit 60 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed beantwoord moet hebben. Bij een eindcijfer van een 5,6 of hoger ben je geslaagd voor je theorie-examen. Na afronding van dit theorie-examen heb je uiterlijk 18 maanden om je opleiding af te ronden.

Onderdeel 2: Mondeling examen of 1-op-1 training

Dit onderdeel verschilt per gekozen erkenning (NL Actief of EREPS).
Heb je gekozen voor EREPS? Dan verzorg je tijdens dit onderdeel een 1-op-1 personal training van de eerder gemaakte opdrachten uit de lessen waarbij een examinator jou beoordeeld.
Heb je gekozen voor NL Actief? Je verdedigt mondeling de examenopdracht voor een examinator.

Onderdeel 3: *Stage/Portfolio

Tijdens de stage ga je een klant personal training geven om zijn of haar doelstelling te behalen.

Je loopt 50 uur stage wanneer je de klassikale opleiding volgt en 70 uur als je fitness trainer B als thuisstudie volgt. Je gaat zelf de stagelocatie uitzoeken. Tijdens je stage werk je ook aan diverse opdrachten die je bundelt tot een compleet portfolio. Dit wordt ook beoordeeld door een examinator. 


Ontvang ik een diploma?

Als je het examen positief hebt afgerond, sluit je de opleiding Fitness Trainer B af met een erkend diploma (NL Actief of EREPS level 4)! Met dit diploma op zak kun jij aantonen dat je over de kennis en vaardigheden beschikt om aan de slag te gaan als gecertificeerd Personal Trainer.


Geslaagd! En nu?

Wil jij je nog verder specialiseren na het behalen van jouw Fitness Trainer B diploma? Dan bieden wij de mogelijkheid tot het behalen van het unieke Exercise for Health Specialist diploma. Dit is de enige level 5 fitness opleiding in Nederland!

Sport & People biedt je ook de mogelijkheid om diverse specialisaties te volgen. Zo kun je de populaire bootcamp en kettlebell cursussen los volgen voor extra verdieping. Ook als je naar de kant van leefstijlcoach gaat, hebben wij een mooie opleiding voor je!

Wat is de investering?

Scroll naar boven voor de kosten. De kosten voor de Fitness Trainer B opleiding zijn inclusief alle studiematerialen en examenkosten. Wist je dat je deze opleiding ook in termijnen kunt betalen?

Waarom Sport&People?

Met trots kunnen wij zeggen dat Sport & People als enig fitness opleidingsinstituut in Nederland en Europa meerdere erkenningen bezit. De Fitness Trainer B opleiding wordt in Nederland erkend door NL Actief en op Europees niveau door EREPS.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven? 

Je kunt je inschrijven door op de knop inschrijven te klikken. Hier kan je een keuze maken tussen klassikaal of thuisstudie en moet je diverse gegevens invullen. 

Wat zijn de vervolgstappen nadat ik mij heb ingeschreven?

Direct na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Vervolgens nemen wij contact met je op (telefonisch of per e-mail). Tijdens dit contact worden de vervolgstappen doorgenomen, zoals het geven van specifieke informatie over de door jou gekozen opleiding en betalingen. 

Ontvang ik een diploma/certificaat? 

Wanneer je de drie onderdelen van het examen positief hebt afgerond, sluit je de opleiding Fitnesstrainer B af met een erkend diploma! Gefeliciteerd! 

Wanneer vindt mijn herkansing plaats? 

Voor iedere herkansing wordt er persoonlijk contact met je opgenomen. En wordt er in overleg een nieuwe datum ingepland.

Erkenningen

 • logo samenwerkingspartnerNL Actief
 • logo samenwerkingspartnerEREPS

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Bespaar op jouw opleiding! 

Wist je dat onze fitness trainer B opleiding ook onderdeel is van diverse personal trainer opleiding voordeelpakketten? Onze voordeelpakketten zijn immens populair. Je legt een nóg stevigere basis voor jouw carrière. Bovendien profiteer je met onze voordeelpakketten van een aantrekkelijke korting.

Opleidingslocaties

Je kunt onze personal trainer opleidingen door het hele land volgen. Bekijk alle opleidingslocaties.

Data, tijden en locaties 

Hieronder vind je een overzicht van alle startdata, lesdata, lestijden en opleidingslocaties. 

Cursusdata
Inschrijven
StartdatumPlaatsVariantTypeCursusdata
za 09 mrt 2024RotterdamzaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
Lesdag 1za 09 mrt 202410:00 - 14:00
Lesdag 2za 30 mrt 202410:00 - 14:00
Lesdag 3za 20 apr 202410:00 - 14:00
Lesdag 4za 11 mei 202410:00 - 14:00
Lesdag 5za 01 jun 202410:00 - 14:00
lesdag 6
za 15 jun 202410:00 - 11:00
Lesdag 7 (inleveren definitieve versie portfolio)za 20 jul 202410:00 - 14:00
Inschrijven
zo 10 mrt 2024AmsterdamzondagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1zo 10 mrt 202413:00 - 17:00
lesdag 2
za 30 mrt 202413:00 - 17:00
lesdag 3zo 21 apr 202413:00 - 17:00
lesdag 4zo 12 mei 202413:00 - 17:00
lesdag 5zo 02 jun 202413:00 - 17:00
Theorie examen onlinezo 16 jun 202413:00 - 14:00
Lesdag 6 (inleveren definitieve versie portfolio)zo 14 jul 202413:00 - 17:00
Inschrijven
vr 05 apr 2024Geen locatie (online zoom via EFAA)OnlineWebinar
LesDatumTijd
Lesdag 1vr 05 apr 202409:30 - 12:00
Lesdag 2vr 05 apr 202409:30 - 12:00
Lesdag 3vr 17 mei 202409:30 - 12:00
Lesdag 4vr 24 mei 202409:30 - 12:10
Lesdag 5vr 07 jun 202409:30 - 12:00
Lesdag 6vr 21 jun 202409:30 - 12:00
Lesdag 7vr 05 jul 202409:30 - 12:00
Lesdag 8vr 30 aug 202409:30 - 12:00
Lesdag 9
vr 06 sep 202409:30 - 12:00
Lesdag 10
vr 18 okt 202410:00 - 16:00
Inschrijven
do 11 apr 2024AmstelveendonderdagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1do 11 apr 202412:00 - 16:00
lesdag 2do 02 mei 202412:00 - 16:00
lesdag 3do 23 mei 202412:00 - 16:00
lesdag 4do 13 jun 202412:00 - 16:00
lesdag 5do 04 jul 202412:00 - 16:00
theorie-examendo 05 sep 202412:00 - 13:00
lesdag 7do 26 sep 202412:00 - 16:00
Inschrijven
za 13 apr 2024VughtzaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1za 13 apr 202409:00 - 13:00
lesdag 2za 11 mei 202409:00 - 13:00
lesdag 3za 18 mei 202409:00 - 13:00
lesdag 4za 08 jun 202409:00 - 13:00
lesdag 5za 29 jun 202409:00 - 13:00
lesdag 6
za 20 jul 202409:00 - 10:00
lesdag 7
za 10 aug 202409:00 - 13:00
Inschrijven
za 07 sep 2024Den HaagzaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1za 07 sep 202412:00 - 16:00
lesdag 2za 28 sep 202412:00 - 16:00
lesdag 3za 19 okt 202412:00 - 16:00
lesdag 4za 09 nov 202412:00 - 16:00
lesdag 5za 30 nov 202412:00 - 16:00
Theorie examen onlineza 14 dec 202412:00 - 13:00
Lesdag 6 (inleveren definitieve versie portfolio)za 11 jan 202512:00 - 16:00
Inschrijven
za 05 okt 2024RotterdamzaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
lesdag 1za 05 okt 202410:00 - 14:00
lesdag 2za 26 okt 202410:00 - 14:00
lesdag 3za 16 nov 202410:00 - 14:00
lesdag 4za 07 dec 202410:00 - 14:00
lesdag 5za 11 jan 202510:00 - 14:00
lesdag 6
za 25 jan 202510:00 - 14:00
lesdag 7za 15 feb 202510:00 - 14:00
Inschrijven
Alle fitness opleidingen
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons