Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Fitnesstrainer B Opleiding

19 beoordelingen

Volg nu de opleiding fitness trainer B met 1000,- korting via het Stap-budget. De NL-Actief/Fitvak B (Fitnesstrainer B) opleiding is een vervolgopleiding voor diegene die in het bezit zijn van het Fitnesstrainer A diploma. Na deze opleiding ben je in staat om professionele 1-op-1 personal training aan te bieden aan diverse doelgroepen.

 • NL-Actief erkend
 • EREPS level 4 erkend (Europees)
 • Vooropleiding: Minimaal fitness trainer A
 • Opleidingsduur 5 maanden
 • BGN erkend 60 nascholingspunten
 • Inclusief Fitnesstrainer B boek
 • Volg de opleiding met €1000,- korting via het Stap-Budget
 • Diverse locaties door heel Nederland

Thuisstudie

Totaal
€ 995,-

Betalen in 5 maandelijkse termijnen

€ 199,-
Prijs o.b.v 5 termijnen

Klassikaal

Totaal € 1.325,-

Betalen in 8 maandelijkse termijnen

8 X
€ 165,63
Prijs o.b.v 8 termijnen

Voor wie is de Fitnesstrainer B opleiding bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen bedoeld die graag de volgende stap wil zetten in zijn/haar fitness carrière. Met het diploma Fitnesstrainer B mag jij jezelf Personal Trainer noemen en kun jij 1 op 1 klanten gaan begeleiden.

Sport&People heeft als enige fitness opleidingsinstituut in Nederland/Europa een:NL-Actief certificering - een EREPS (Europees erkend) certificering op level 3, 4 en 5 - en wij zijn Internationaal ACE - NASM erkend.

Door deze unieke opleidingen kan je specialiseren als personal trainer en na het behalen van deze Personal Trainer diploma's geregistreerd worden bij Fitned van NL-Actief, bij EREPS van Europe Active en Internationaal bij ACE.

Schrijf je nu eenvoudig in

Vooropleiding is nodig!

Om deze opleiding te volgen dien je minimaal in het bezit te zijn van een geldig NL-actief (voorheen FitVak) Fitnesstrainer A diploma. De Sport&People opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer wordt op (EQF) niveau 4 gegeven. EQF-niveau 4 is vergelijkbaar met het Nederlandse mbo-niveau 4. De deelnemer dient minimaal 16 jaar te zijn ten tijde van het examen. Het beheersen van de Nederlandse taal en enige ervaring met digitale middelen is een must.

Wat ga ik leren?

Met de Fitnesstrainer B opleiding leer je uitgebreid over wat de wensen zijn van de klant, wat het lichaam fysiek aan kan en waar jij de klant kan coachen als het gaat om voeding en leefstijl. Je bent een trainer die maatwerk levert in een hoger prijssegment. 

Al onze docenten zijn zelf werkzaam als fitness professional en hebben over het algemeen een eigen bedrijf als Personal Trainer. De dagen bestaan uit 50% theorie en 50% praktijk.

Inhoud van de Fitvak B opleiding 

Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Leidinggeven: lesgeven, krachttraining, testen en meten, stage.
 • Trainingskunde: biomechanica, trainingsleer en inspanningsfysiologie.
 • Sportgezondheidsleer: blessurepreventie en behandeling, doping en voeding.
 • Periodisering: Hoe bouw je een trainingsprogramma op in verschillende fases en aan de hand van doelstellingen. 
 • Coaching op gedragsverandering: Hoe voer je de gesprekken met je klant en welke tools kun je gebruiken als het gaat om je klant langdurig te helpen naar een gezondere leefstijl.
 • Berekenen van de energiebehoefte van jouw klant om zo een advies te mogen geven over voeding.

     

Fitnesstrainer B opleiding: klassikaal of online 

De Fitnesstrainer B opleiding heeft een duur van 5 maanden en is zowel klassikaal als online te volgen.

Fitness Trainer B Klassikaal

De klassikale opleiding Fitness Trainer B kun je volgen op verschillende locaties door heel Nederland. Wanneer je de opleiding klassikaal volgt krijg je alle lesdagen theorie en praktijk met andere deelnemers.

Bij de klassikale opleiding zijn de lestijden verschillend per dag- of avondopleiding. Zie de lesdagen onderaan. 

Bij een klassikaal programma is de geschatte zelfstudie is ongeveer drie tot zes uur per week, afhankelijk van aanwezige voorkennis. De opleiding Fitnesstrainer B is goed te combineren met een fulltime baan of andere studie.

Fitness Trainer B On Demand (thuisstudie)

Met de online Fitnesstrainer B thuisstudie (on demand) kun je direct starten. Je leert de theorie middels video's, theorie-opdrachten, praktijkopdrachten, oefentoetsen en webinars.  Daarnaast bepaal jezelf het lestempo, wanneer en hoe snel je leert, ideaal! On demand Fitness trainer B is NL-Actief erkend en EREPS level 4 erkend. Naast de leeromgeving bieden wij ook live webinars zodat er toch een contact moment is met de docent.

Schrijf je nu in!

Welke investering moet ik doen voor de opleiding? 

De kosten voor de Fitnesstrainer B opleiding bedragen €995,- (Thuisstudie) of €1.325,- (klassikaal). Deze bedragen zijn in termijnen te betalen. 

Omdat Sport & People een scholingsovereenkomst heeft met het UWV, kan het zo zijn dat de opleiding wordt vergoed. Lees hier meer. Ook is het mogelijk om in aanmerking te komen voor het Stapbudget. Het stapbudget kan je wel tot €1.000,- korting geven!

Examen 

Om het diploma in ontvangst te kunnen nemen moet je een examen succesvol afronden. Om deel te kunnen nemen aan het examen moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van het Fitnesstrainer A diploma.

Het examen bestaat uit 3 onderdelen:

 • Theorie examen
 • Stage
 • Scriptie


Stage

Tijdens de opleiding Fitnesstrainer B dien je 40 uur stage te lopen onder begeleiding van een minimaal niveau 4 deskundige trainer.  Wij raden aan om meer uren stage te lopen en hiermee tijdig te beginnen om zodoende meer ervaring in het werkveld op te doen. Tijdens de stage dien je ook praktijkopdrachten te maken. Uiteindelijk lever je een portfolio/scriptie in die je vertegenwoordigd bij een examencommissie.

Geslaagd? En nu?

Heb je het diploma voor Fitnesstrainer B in ontvangst mogen nemen? Gefeliciteerd! Nu is de vraag wat je verder kan gaan doen. Je hebt met deze studie kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld waarmee je direct het werkveld in kunt, maar je kunt ook verder gaan studeren.

Het werkveld in

De eerste stap tot een fitness professional of personal trainer is je inschrijven in het beroepsregister Fitned.nl. Fitned.nl is het beroepsregister van de fitnessbranche. Hierin zitten talloze gediplomeerde fitness professionals die hebben voldaan aan de kwaliteitsstandaard.

Vervolgopleiding

Wil jij jezelf verder ontwikkelen na het behalen van jouw Fitness Trainer B diploma dan bieden wij bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het behalen van het Exercise for Health Specialist diploma (level 5). Tijdens deze opleiding leer je hoe je klanten moet motiveren. Dit geldt vooral voor mensen die extrinsiek gemotiveerd zijn, en dus barrières ervaren die verandering in de weg staan. 

Wil jij je verder specialiseren binnen de fitnessbranche? Sport & People biedt je de mogelijkheid om diverse cursussen te volgen. Zo kun je de populaire Sport & Voeding opleiding volgen, maar ook de bootcamp en kettlebell cursussen zijn een aanrader. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven? 

Je kunt je inschrijven door op de knop inschrijven te klikken. Hier kan je een keuze maken tussen klassikaal of thuisstudie en moet je diverse gegevens invullen. 

Wat zijn de vervolgstappen nadat ik mij heb ingeschreven?

Direct na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Vervolgens nemen wij contact met je op (telefonisch of per e-mail). Tijdens dit contact worden de vervolgstappen doorgenomen, zoals het geven van specifieke informatie over de door jou gekozen opleiding en betalingen. 

Ontvang ik een diploma/certificaat? 

Wanneer je het de drie onderdelen van het examen positief hebt afgerond, sluit je de opleiding Fitnesstrainer B af met een erkend diploma! Gefeliciteerd! Tot slot kies je voor een Nederlands (NL Actief) of Europees (EREPS level 3) erkend diploma.

Wanneer vindt mijn herkansing plaats? 

Voor iedere herkansing wordt er persoonlijk contact met je opgenomen. En wordt er in overleg een nieuwe datum ingepland.

STAP-budget

DE STAPPEN NA DE INSCHRIJVING

 • Je ontvangt zo spoedig mogelijk het STAP-aanmeldformulier
 • Wij melden jouw inschrijving aan in het STAP-portaal
 • Wij geven je per mail een seintje als je jouw subsidieaanvraag in het STAP-portaal kan voltooien
 • Is het STAP-budget goedgekeurd? Dan kun je direct aan de slag met het lesmateriaal en eventuele lesdagen inplannen

Wil je later in het jaar starten met een studie? Neem dan contact op met ons!

Telefoon: 085-3032812
planning@sport-people.nl

Erkenningen

 • logo samenwerkingspartnerNL Actief
 • logo samenwerkingspartnerEREPS

Opleidingslocaties

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina

Bespaar op jouw opleiding! 

Wist je dat onze fitness trainer B opleiding ook onderdeel is van diverse personal trainer opleiding voordeelpakketten? Onze voordeelpakketten zijn immens populair. Je legt een nóg stevigere basis voor jouw carrière. Bovendien profiteer je met onze voordeelpakketten van een aantrekkelijke korting.

Opleidingslocaties

Je kunt onze personal trainer opleidingen door het hele land volgen. Bekijk alle opleidingslocaties.

Data, tijden en locaties 

Hieronder vind je een overzicht van alle startdata, lesdata, lestijden en opleidingslocaties. 

Cursusdata
Inschrijven
StartdatumPlaatsVariantTypeCursusdata
za 01 apr 2023RotterdamZaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
Lesdag 1za 01 apr 202311:00 - 16:00
Lesdag 2za 15 apr 202311:00 - 16:00
Lesdag 3za 29 apr 202311:00 - 16:00
Lesdag 4za 27 mei 202311:00 - 16:00
Lesdag 5za 10 jun 202311:00 - 16:00
Lesdag 6za 01 jul 202311:00 - 16:00
Lesdag 7
za 15 jul 202310:00 - 11:00
Lesdag 8
za 22 jul 202311:00 - 16:00
Inschrijven
za 01 apr 2023AmsterdamZaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
Lesdag 1za 01 apr 202312:00 - 17:00
Lesdag 2za 08 apr 202312:00 - 17:00
Lesdag 3za 22 apr 202312:00 - 17:00
Lesdag 4za 29 apr 202312:00 - 17:00
Lesdag 5za 06 mei 202312:00 - 17:00
Lesdag 6za 20 mei 202312:00 - 17:00
Lesdag 7
za 03 jun 202312:00 - 17:00
Lesdag 8
za 24 jun 202312:00 - 17:00
Inschrijven
za 01 apr 2023EindhovenZaterdagKlassikaal
LesDatumTijd
Lesdag 1za 01 apr 202311:30 - 16:00
Lesdag 2za 15 apr 202311:30 - 16:00
Lesdag 3za 29 apr 202311:30 - 16:00
Lesdag 4za 13 mei 202311:30 - 16:00
Lesdag 5za 27 mei 202311:30 - 16:00
Lesdag 6za 10 jun 202311:30 - 16:00
Lesdag 7
za 24 jun 202311:30 - 12:30
Lesdag 8
za 09 sep 202311:30 - 16:00
Inschrijven
do 04 mei 2023RotterdamDonderdag overdagKlassikaal
LesDatumTijd
Lesdag 1do 04 mei 202309:30 - 14:30
Lesdag 2do 15 jun 202309:30 - 14:30
Lesdag 3do 07 sep 202309:30 - 14:30
Lesdag 4do 14 sep 202309:30 - 14:30
Lesdag 5do 21 sep 202309:30 - 14:30
Lesdag 6do 28 sep 202309:30 - 14:30
Lesdag 7
do 05 okt 202309:30 - 10:30
Lesdag 8
do 12 okt 202309:30 - 14:30
Inschrijven
Alle fitness opleidingen
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.2/10 - 19 beoordelingen Whatsapp met ons