Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

NL-Actief - Fit!vak NL Actief

Sport & People mag zich met trots al jaren een erkend NL Actief / Fit!vak opleidingscentrum noemen. Het gaat hierbij om 4 opleidingen: 

 • Fitnesstrainer A
 • Fitnesstrainer B
 • Fitnesstrainer A (English)
 • Leefstijlcoach 

Wat is NL-Actief (voorheen Fit!vak)? 

NL actief is dé Nederlandse fitnessbranche organisatie en is opgericht in 1991. Voorheen had deze organisatie de naam Fit!vak. Bij NL-actief zijn fitnessclubs, fitness-studio’s en personal trainers (Fitned) aangesloten. Op dit moment zijn dat 1000 locaties en in totaal 3 miljoen fitness consumenten. 

Missie NL-actief  

NL actief heeft als missie om de kwaliteit in de fitnessbranche te waarborgen en te ontwikkelen om zo bij te dragen bij het meer sporten en bewegen van mensen.  

NL Actief

Visie NL-actief 

NL actief heeft als visie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de welzijn, gezondheid, vitaliteit en sociale binding voor de mens in Nederland. Zo zien zij zich als onmisbare schakel bij de vorming en realisatie van beleid op het gebied van gezondheid, vitaliteit en duurzaamheid in Nederland.

Voordelen van een NL-actief diploma

 • NL-Actief is nationaal erkend (niveau 3 en 4)
 • Meest gevraagde branchediploma binnen sport- en bewegingscentra
 • Registratie in het Fitness Register Fitned en het Europese Fitness Register Ereps
NL-actief

Opleidingen volgen bij Sport & People

De NL Actief opleidingen zijn te volgen bij Sport & People. Sport & People is al jaren een erkende NL Actief / Fit!vak opleidingscentrum. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. 

 • Slagingspercentage van ruim 90%
 • Hoog aangeschreven bij fitnessclubs en sportorganisaties. Dit ook omdat de examens worden afgenomen door NL Actief examinatoren.
 • Zowel klassikaal als online (thuisstudie) te volgen 
 • Door heel Nederland te volgen
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van Stap-budget  

De volgende NL actief opleidingen zijn te volgen bij Sport&People:

NL Actief Fitnesstrainer A 

Wil jij starten in de fitnessbranche en personal trainer of fitness instructeur worden? Dan is Fitnesstrainer A dé opleiding om mee te starten. Deze MBO-niveau 3 opleiding is zowel online als klassikaal te volgen bij Sport & People. Je hebt geen vooropleiding nodig en je gaat aan de slag met de basiskennis die elke personal trainer of fitness instructeur nodig heeft. De opleiding heeft een duur van 4 maanden en is door het hele land te volgen. 

Fitnesstrainer A

NL-Actief opleidingen

NL Actief Fitnesstrainer B

De vervolgopleiding van Fitnesstrainer A is Fitnesstrainer B en is ook te volgen bij Sport & People. In deze MBO-niveau 4 opleiding leer je alles over het 1-op-1 begeleiden van cliënten en zet je de volgende stap in je carrière als personal trainer of fitness instructeur. De Fitnesstrainer B opleiding heeft een opleidingsduur van 5 maanden en is zowel online als klassikaal te volgen.

Fitnesstrainer B

NL Actief Fitnesstrainer A (English)

De fitnesstrainer A opleiding is perfect voor de mensen die willen starten als personal trainer. Eerder is al genoemd dat deze opleiding te volgen is bij Sport&People. Naast de Nederlandse taal die wordt gebruikt bij lesgeven is het ook mogelijk om de opleiding te volgen in het Engels. Zo biedt Sport & People een volledige fitness trainer Level 3 on-demand opleiding aan. Dit houdt in dat je de opleiding alleen met thuisstudie kan volgen en dus niet klassikaal. De studie duur is tussen de 110 en 120 uur. Aangeraden wordt om dit te verdelen over een les per week. Als je dat aanhoudt ben je binnen een jaar al klaar met deze opleiding. 

Fitnesstrainer A (English)

NL Actief Leefstijlcoach

De leefstijlcoachspeelt een steeds belangrijkere rol in het positief beïnvloeden van de gezondheid van de mens! Als leefstijlcoach kun jij klanten helpen met het verbeteren van leefstijlfactoren uit het BRAVOZ model: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning en Zitgedrag. Bij Sport & People volg je de leefstijlcoach met focus op motivatie, gedrag en gedragscoaching. Je leert diverse coachingstechnieken en -modellen die je direct kunt toepassen bij cliënten. Met deze nieuwe coachingsvaardigheden help jij jouw cliënten om gezond gedrag langer vol te houden! Daarnaast verbeter je het klantenbehoud in jouw praktijk.

Leefstijlcoach

Opleidingen door heel Nederland te volgen

De NL actief opleidingen van Sport&People zijn door het hele land te volgen. Met 25 locaties in Nederland is er altijd de mogelijkheid om bij jou in buurt een kwaliteitsopleiding van Sport&People te volgen. Heb je nog verdere vragen over NL actief of over de genoemde opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op via planning@sport-people.nl! Wij helpen je graag verder!

logo samenwerkingspartnerNL Actief
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons