Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Overgewicht en Obesitas

21 Feb 2018

Overgewicht en Obesitas

Obesitas en Overgewicht is een serieus probleem aan het worden in onze samenleving. Niet alleen bij volwassenen maar ook bij kinderen. Voor trainers houd dit in dat de kans aanwezig is dat je met deze klanten zal gaan werken. 

Maar waar begin je? Alleen trainen en een dieet geven is niet voldoende. Je zal vooral moeten coachen op gedragsverandering. Hoe ziet de leefstijl eruit van de klant? Is hij/zij een emotie eter? Heeft hij/zij eetbuien of is het echt een eetverslaving?

Kortom je zal alles in beeld moeten brengen om samen stap voor stap de voeding onder controle te krijgen. 

Stel je voor je klant is echt een emotie eter, breng dan in kaart op welke emoties iemand gaat eten. Is dat bijvoorbeeld zich eenzaam voelen, verdrietig of bij boos zijn of een combinatie van meerdere emoties? Per emotie ga je dan samen kijken hoe je het wegduwen van deze emotie kunt vervangen van het kiezen voor eten naar iets positiefs. Als iemand boos is dan heeft het geen zin om een blokje om te gaan met de hond maar zul je het stukje boosheid moeten uiten. Door wellicht de confrontatie aan te gaan met diegene die jou boos maakt. En dit is vaak een enorme stap. Dus wat zou een oplossing kunnen zijn als je deze confrontatie nog niet aan durft te gaan? Voor die persoon is het wellicht een gesprek met partner om in ieder geval de pijn te uiten. Dit is voor iedereen anders.

Het opkroppen van emoties leid bijna altijd tot eetbuien dus werken aan deze emoties is een must om eten onder controle te krijgen. 

Dit is 1 voorbeeld van het werken aan de voeding maar er zijn natuurlijk nog tientallen zaken waar je op kan coachen. 

Mocht je meer willen weten over dit onderwerp omdat je of zelf overgewicht hebt of omdat je meer wil leren om je klanten beter te coachen bekijk dan eens de volgende opleidingen: 

Terug
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons