Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Business modellen als Personal Trainer

31 Jan 2018

Personal trainer business modellen

In de grote lijnen zijn er een 3-tal opties hoe jij zou kunnen werken als personal trainer: 

  • in loondienst
  • als zzp in een licentiemodel 
  • als zzp in een rent model 

In loondienst zou kunnen dat je als fitnessinstructeur werkt en daarnaast extra uren maakt maar dan als 1 op 1 personal trainer. Zo zou je toch aan meer uren kunnen komen dan je op contract werkt omdat jij jezelf terug verdient. Ook kan het zijn dat je over de gewerkte 1 op 1 uren een % commissie verdient. Hoe meer uren je draait hoe hoger de commissie is. Ook zijn er clubs die betalen je niet per sessie uit maar betalen je een x bedrag uit over het verkochte traject of programma. Start jij liever veilig met personal training geven dan is dit een super goed model om te zien of dit wel bij je past. Je zal jezelf namelijk wel moeten verkopen als trainer.

Wil je liever starten als ondernemer dan zou je natuurlijk voor een eigen ruimte kunnen gaan maar dit brengt wel direct enorme kosten met zich mee zonder dat je weet wat je er direct aan gaat verdienen. Of je zou veilig huur kunnen betalen in een club waardoor je de ruimte gebruikt en hun leden bestand. Dit noem je het licentiemodel. De club zal je in dit model ook helpen aan leads en meehelpen met je promotie. In dit model zijn er vaak meerdere trainers werkzaam op 1 club die allemaal dezelfde kleding dragen, zelfde marketing zodat er geen onderlinge concurrentie is. 

Wil je helemaal alles zelf kunnen bepalen maar wil je geen eigen ruimte dan kun je kiezen voor het rent model. In dit model betaal je huur aan een club en ben je verantwoordelijk voor alle facetten van leads tot marketing eigen kleding etc. Er kan dus onderling ook concurrentie zijn. 

In beide gevallen gaat de omzet 100% naar de trainer. Er zijn modellen waarbij je geen huur betaald maar alleen een % afdraagt per sessie aan de club. Of dat je een aantal uur op de vloer staat als trainer in ruil voor trainingen. Kortom er zijn diverse opties om te werken als trainer zowel in loondienst als zelfstandig. 

Wil jij starten als trainer kijk dan eens voor meer informatie op:

Terug
Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 23 beoordelingen Whatsapp met ons