Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

STAP-budget

Bij Sport&People krijg je €1000 om te studeren met het STAP-budget, in veel gevallen betekent dit gratis studeren.

STAP-budget

Bij Sport&People kun je middels het Stapbudget maximaal €1000 subsidie ontvangen om te studeren. In veel gevallen betekent dit gratis studeren.

Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! Op=op!

Ga aan de slag met jouw carrière en volg een studie middels het Stap-budget. Bij Sport&People is er een ruime keuze aan cursussen en opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget en hierdoor GRATIS te volgen zijn. 

FitnessopleidingenPersonal trainer Pakketten

Studeren met het STAP-budget

  • Het STAP-budget is een UWV-subsidie voor het (her)opleiden van alle volwassenen boven de 18 jaar.*
  • Het STAP-budget zorgt ervoor dat je jezelf kan omscholen naar een nieuw beroep en/of jezelf kan specialiseren en verbreden middels een cursus of opleiding.
  • Het maximum bedrag is € 1000 per jaar. Hieronder valt cursusgeld, examengeld en studieboeken. Dit mag je besteden aan één opleiding. Een pakket wordt ook als één opleiding gezien.
  • Je hebt in het betreffende jaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.

*Het UWV hanteert bepaalde voorwaarden om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor de STAP budget.  Check het hier met de tool van UWV.

STAP-budget aanvragen?

Stap 1: Kies de opleiding die bij je past
Je kiest zelf een opleiding die bij jou past en de bijbehorende studiemethode: Thuisstudie (On Demand) of klassikaal (online of op locatie). Wil je advies, neem dan telefonisch contact met ons op (0853032812).

Stap 2: Inschrijven
Wil je voor jouw studie bij Sport&People gebruikmaken van het STAP-budget? Schrijf je in via de inschrijfbutton op deze pagina. Je ontvangt zo spoedig mogelijk per mail een STAP-aanmeldbewijs, welke je nodig hebt voor stap 3.Na inschrijving ontvang je direct toegang tot onze digitale omgeving! 

Stap 3: STAP-budget aanvragen
Na ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs zal Sport&People jouw inschrijving aanmelden in het STAP-portaal. Dit heet een vooraanmelding. Jij hoeft dan alleen nog met jouw DigiD in te loggen in het STAP-portaal en jouw studentnummer in te voeren. Jouw studentnummer staat in het STAP-aanmeldbewijs dat je direct na je inschrijving per mail ontvangt. Deze vooraanmelding versnelt de aanvraag en vergroot jouw kans op het STAP-budget. Het UWV beoordeelt binnen 4 weken of je voldoet aan de voorwaarden én of er budget beschikbaar is. Hoe vergroot je jouw kans op een STAP-budget? Lees dan snel even verder!

Vergroot jouw kans op een STAP-budget

1. Wees er snel bij want op is op! Schrijf je dus snel in. Onze Carriere coaches kunnen jou persoonlijk advies geven om jouw kans op het STAP-budget te vergroten.

Inschrijven

2. Elke 2 maanden wordt een deel van het STAP-budget vrijgegeven. Zorg ervoor dat je jezelf vóór het begin van het STAP-tijdvak hebt ingeschreven, zodat je aan het begin van het tijdvak jouw aanvraag met het STAP-aanmeldbewijs in het STAP-portaal kan voltooien. De STAP-tijdvakken kun je in onderstaande tabel bekijken.

3. De startdatum van jouw opleiding of cursus moet binnen 3 maanden na afloop van het STAP-tijdvak waarin je de aanvraag hebt gedaan, van start gaan. Vraag je het STAP-budget aan in maart of april, dan moet jouw studie uiterlijk op 31 juli starten.

STUDEREN MET DE STAP-SUBSIDIE IN 2022

Let op! De start van de aanvraagperiodes in 2023 zijn gewijzigd.
Data start aanvraagperiodes in 2023

AanvraagmomentAanvraagtijdvak Eerste startdatum*Uiterlijke startdatum

Let op: 2 januari
gaat helaas niet door28 februari 10.00 uur28 februari/ 30 april29 maart30 juli 2023
1 mei 10.00 uur1 mei / 2 juli29 mei30 september 2023
3 juli 10.00 uur3 juli / 3 september31 juli30 november 2023

4 september 10.00 uur

4 september / 31 oktober2 oktober31 januari 2024
1 november 10.00 uur1 november/ 31 december29 november31 maart 2024


Voor de actuele startmoment verwijzen we naar: www.stapuwv.nl/p/STAP-informatie

Het STAP-budget is afgekeurd. Wat nu?

Wordt jouw STAP-aanvraag afgewezen omdat het budget op is? Dit kun je doen:
1. Je kan je opnieuw inschrijven voor de opleiding. Kies voor een startdatum die in het nieuwe STAP-tijdvak (zie bovenstaande tabel). 
2. Andere optie: Dan kun je direct starten met de opleiding en ontvang je een factuur voor het totaalbedrag. Je kunt het STAP-budget later nogmaals aanvragen voor een eventuele vervolgopleiding.

Sport & People Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 22 beoordelingen Whatsapp met ons