Fitness Trainer B

Wil je graag aan de slag als als Personal Trainer? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Fitness Trainer B

Wil je graag aan de slag als ervaren Fitness Trainer of Personal Trainer en ben je al in het bezit van een diploma Fitness Trainer A? Dan is de opleiding Fitness Trainer  B echt iets voor jou!

Sport&People heeft al honderden mensen opgeleid voor Fitness Trainer B en hierdoor meegeholpen om goede Personal Trainers aan de slag te laten gaan.

Deze opleiding Fitness Trainer B gaat vooral in op de aspecten die gericht zijn op de consument en alle zaken daar omheen. De cursist is na voltooiing van de opleiding in staat om 1-op-1 (personal training) sporters, topsporters en mensen met blessures en /of speciale klachten, ouderen en jongeren te begeleiden.

INHOUD VAN DE OPLEIDING

  • Leidinggeven: lesgeven, krachttraining, testen en meten, stage
  • Trainingskunde: biomechanica, trainingsleer en inspanningsfysiologie
  • Sportgezondheidsleer: blessurepreventie en behandeling, doping en voeding

Voor het maken van je scriptie kies je één persoon uit die je voor meerdere weken gaat begeleiden. Van en tijdens deze intensieve begeleiding maakt de deelnemer een scriptie. De cursist leert gedurende de begeleiding om SMART te werken met zijn of haar klanten.

De opleiding bestaat zowel uit theorie- en praktijklessen. Ook het schrijven van een scriptie is onderdeel van de opleiding. Uiteraard krijg je hiervoor begeleiding vanuit je docent. Lessen zijn in groepsverband, indien nodig geven wij ondersteuning door 1-op-1 bijles of een extra les indien je een keer niet aanwezig kunt zijn!

EXAMEN EN DIPLOMERING 

De opleiding Fitness Trainer B wordt afgesloten middels een mondeling examen, waarin je je gemaakte scriptie verdedigt voor de examencommissie van NL-Actief / Fitvak. Om deel te nemen aan dit examen dient zowel het theorie-examen als de scriptie (met portfolio opdrachten) met een voldoende te zijn beoordeeld. Na succesvolle afronding van deze niveau 4 opleiding ben je in het bezit van een erkend Fit!vak diploma Fitness Trainer B. Je kunt je na afronding gratis laten registreren in het registratiesysteem voor gekwalificeerde trainers op Fitned.nl

Cursus overzicht

Inschrijven
Cursusdata
10 X
per maand€ 107,50
Totaal€ 1.075,-
ex Examengeld 250

Belastingvoordeel

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst.

Cursusgeld

Belastingsschaal

Drempel

Bereken uw voordeel

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over onze opleidingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Bekijk de FAQ pagina