Sport & People Blog

 • Zomaar 5 veel voorkomende fouten in een fitnessclub

  19 Nov 2018

  Omdat wij regelmatig in fitnessclubs komen of met personeel van fitnessclubs te maken dachten wij dat het wellicht leuk zou zijn om eens de feiten op een rijtje te zetten. Veel voorkomende ‘fouten’ / niet service gerelateerde diensten die worden geleverd door personeel in de fitnessclub.

  Lees meer
 • Wat is een calorie?

  22 Aug 2018

  Een calorie is een energie-eenheid. We hebben de neiging om calorieën te associëren met voedsel, maar ze hebben te maken met alles wat energie bevat. Vier liter benzine bevat bijvoorbeeld ongeveer 31.000.000 calorieën. Om preciezer te zijn is een calorie de hoeveelheid energie, of warmte, die nodig is om de temperatuur van 1 gram water 1 graad Celsius te verhogen. Mensen hebben energie nodig om te ademen, bewegen en bloed rond te pompen, en zij krijgen deze energie uit voedsel. Wil jij aan de hand van deze blog meer leren over voeding volg dan onze Sport & Voeding opleiding.

  Lees meer
 • Stress

  06 Jul 2018

  Stress is een normale psychologische en lichamelijke reactie op de steeds maar toenemende eisen die het leven stelt. Je hersenen wapenen zich meteen alarmsysteem voor je eigenbescherming. Zodra je brein een bedreiging waarneemt, geeft het een signaal aan je lichaam om een stoot hormonen af te scheiden waarmee je vermogen om te reageren van brandstof voorzien wordt.

  Lees meer
 • Trends in Yoga

  08 May 2018

  Yoga is de afgelopen jaren enorm gegroeid als groepsles. Als voorwaardig programma op het lesaanbod van een fitnessclub of boutique studio. En toch zie je ook varianten ontstaan. Zo ook dit jaar zijn er meerdere leuke ontwikkelingen. We benoemen er 2 voor je. Des te meer een reden om je certificaat Yoga te halen.

  Lees meer
 • Overgewicht en Obesitas

  21 Feb 2018

  Het % van mensen in Nederland met obesitas stijgt. Hierdoor is de kans groot dat jij als trainer/coach ook in aanraking komt met deze doelgroep. Maar hoe kun jij deze klanten begeleiden? In ieder geval niet door alleen focus te leggen op trainen of alleen een voedingsplan te geven. Het is ingewikkelder dan dat. Heeft jouw klant eetbuien of is hij/zij echt eet verslaafd. Hoe herken je dit? En hoe kun jij als trainer/coach hier een belangrijke rol in spelen.

  Lees meer
 • Business modellen als Personal Trainer

  31 Jan 2018

  Wellicht denk jij er al langer over na om als personal trainer aan de slag te gaan? Maar durf je de stap nog niet te zetten.. In dit artikel willen wij je wat meer inzicht geven wat er mogelijk is qua verdienmodellen en wat er dus het beste bij jou past als startende trainer.

  Lees meer